BON / Corvin Cristian

©

Architects: Corvin Cristian
Location: , Romania
Collaborator: Vlad Vieru
Area: 200 sqm
Year: 2012
Photographs: Corvin Cristian

© Corvin Cristian

Over 200 reclaimed doors, windows and blinds were used as wall paneling. Carefully placed light sources add to the theatrical yet cozy atmosphere.

© Corvin Cristian

Some of the doors were rescued from being used as fence to building sites hence the graffiti and the extreme wear on some of them. We left most of the doors as we found them while only the shades of a few were altered to meet the discreet three tones color scheme of the design (white, blue, red).

© Corvin Cristian

Central Bucharest, and Romania in general, goes these days through a craze of demolishing old buildings, unfortunately. Our approach is also an attempt to keep some memories of the disappearing past.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "BON / Corvin Cristian" 08 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 16 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=394471>

Share your thoughts