NR2 House / Roberto Burneo Arquitectos

  • 06 Dec 2012
  • Houses Selected Works
Nr-24
© Sebastián Crespo Camacho

Architects:
Location: Balcon de Valle, Canton, Ecuador
Project Year: 2012
Project Area: 904 sqm
Photographs: Sebastián Crespo Camacho

Nr2-6 Nr2-1 Nr2-12 Nr2-18

Located in a private development in the valley of Cumbaya, the NR2 House responds to the natural ground, to a stunning landscape and to the project requirements. To the east you can find the Los Andes Mountain, while to the west the private areas of entertainment are located.

Nr2-16
© Sebastián Crespo Camacho

At the top level of the house you can find the bedrooms and common areas such as the kitchen, dining room and entertainment areas. On the lower level, at street level, you find the service areas including the parking lot.

04
Second Floor Plan

We propose transparency, volumetric composition, and materiality as design strategies. In order to use the privileged view of the landscape, several perspectives from different areas of the house are handled. Also, the front of the house meets the street in an unobtrusive way.

Nr2-3
© Sebastián Crespo Camacho

Materials such as concrete and burnished metal are used in the construction of the house. The kitchen and dining area are located in the northern part. The living room, gym and bedrooms, are unified by a pergola of laminated wood, which covers great part with the terrace, creating a gathering space that brings together the private, social, and pool area.

Nr2-10
© Sebastián Crespo Camacho

The relationship between interior and exterior spaces is based on the controlled management of natural light. The volume of the spaces causes light contrast and this occurs because the dim light travels through the house.

Nr2-23
© Sebastián Crespo Camacho
Cite: "NR2 House / Roberto Burneo Arquitectos" 06 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 02 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=302533>

Share your thoughts