Media Pavillion / Moho Arquitectos + Carlos Abadía Sánchez

© David Frutos
© David Frutos

Architects: Moho Arquitectos + Carlos Abadía Sánchez
Location: Campus UMH. Elche,
Architect in Charge: Álvaro Abadía Sánchez
Construction: Villegas
Client: Miguel Hernandez University
Budget: $443,580.16 €
Project year: May 2007
Project Area: 395 sqm
Photography: David Frutos

© David Frutos © David Frutos © David Frutos © David Frutos

© David Frutos
© David Frutos

The idea of the project is the construction of an exportable concept of wifi-media pavilion located in the heart of a university campus.

The building performs as a virtual interface providing public Internet access and a singular meeting spot for students to hung out, and relax .

The star/shaped pavilion is divided into 5 different spaces surrounding a central courtyard that guaranties maximum natural lighting and ventilation.

The spaces are designed in order to offer a wide range of configurations, since the final use of the building was not clearly specified.

floor plan

The island raises 1.5 meters from the natural level of the ground though an white gravel landscape, enforcing the identity and singularity of the pavilion as an “object trouve” in the middle of the Campus.

Cite: "Media Pavillion / Moho Arquitectos + Carlos Abadía Sánchez" 05 Jul 2009. ArchDaily. Accessed 23 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=27556>