We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Ep Es Cremat / Duch Pizá Architects

© Jaime Sicilia © Jaime Sicilia © Jaime Sicilia © Jaime Sicilia

From the architect. Extension of an old school in which we had to keep the central cloister. Because of its slope, the plot was divided into thin terraces.

© Jaime Sicilia
© Jaime Sicilia

The section of the building contains in its interior outdoor spaces, lit naturally from the roof, which are linked on an ascending tour and can remain open in non opening school hours. The former cloister, turned into a big assembly hall, appears on a diagonal view from the entrance hall. The gym was partially buried, expanding the horizontal extent of the plant and we place a sports track on its roof. This area, separate from the school by a courtyard, has independent access from the side street.

© Jaime Sicilia
© Jaime Sicilia

This ascending tour, through areas protected from the rain and cool in summer, is offered not only as an extension of the school, but also as an extension of the town's public places.

First Floor Plan
First Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Ep Es Cremat / Duch Pizá Architects" 26 Aug 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/264587/ep-es-cremat-duch-piza-architects/>