RF Apartment / João Tiago Aguiar

© FG+SG

Architect: João Tiago Aguiar
Location: Lisboa,
Client: Private
Collaborators: Renata Vieira, Ana Caracol, Sílvia Amaral
Built Area: 210 sqm
Photographers: FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

© FG+SG

The project consisted in the transformation of an old office into an apartment. Situated on the top floor of a building in Avenida Rodrigo da Fonseca, the original space, with no interest, had very little light, punctuated only by small openings at the top of the walls.

© FG+SG

The entire interior was demolished, leaving only the structural elements.Small cracks gave way to large windows, open up to the level of the deck that was created outboard and as a large balcony surrounds the apartment.

plan

The space is fluid and less compartmentalized. A plan of bicolour cabinets animates the scene and creates the separation between sleeping and living areas.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "RF Apartment / João Tiago Aguiar" 10 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=224093>
  • http://contempowall.com Contempo Wall

    Those angles are inspiring

  • Tienie van Rooyen

    Great conversion… are there any photos with the apartment filled with furniture? It would really animate the whole space.

  • milo cyrus

    brilliant! an outstanding and phenomenal refurbishment! are there any photos of how it used to be?