All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Datong

Datong: The Latest Architecture and News

Comic Agora / WAarchi

19:00 - 26 March, 2019
© Lee Kuo-Min Imaging Office
© Lee Kuo-Min Imaging Office

© Lee Kuo-Min Imaging Office © Lee Kuo-Min Imaging Office © Lee Kuo-Min Imaging Office © Lee Kuo-Min Imaging Office + 17

  • Architects

  • Location

    No. 36、38, Huayin St., Datong Dist., Taipei City 103, Taiwan
  • Category

  • Lead Architects

    Hsu Wei-Yang
  • Design Team

    UPGA@WAarchi International Design Co., Ltd., UPGA@M.C .Tsai Architect & Associates, UPGA@Engineering Consultant Co., Ltd.
  • Design Consultant

    Ih-Cheng Lai
  • Area

    825.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

Datong Museum / China Architecture Design Group Land-based Rationalism D.R.C

22:00 - 20 March, 2018
Datong Museum / China Architecture Design Group Land-based Rationalism D.R.C, © Guangyuan Zhang
© Guangyuan Zhang

© Guangyuan Zhang © Guangyuan Zhang © Guangyuan Zhang © Guangyuan Zhang + 15

Yungang Grottoes Museum in Datong / Do Union Architecture

00:00 - 16 March, 2012
Yungang Grottoes Museum in Datong / Do Union Architecture

Yungang Grottoes Museum in Datong / Do Union Architecture Yungang Grottoes Museum in Datong / Do Union Architecture + 6

  • Architects

  • Location

    Datong, Shanxi, China
  • Category

  • Project Architect

    Dapeng Cheng
  • Materials/Products

    VMZINC
  • Area

    9939.0 m2
  • Project Year

    2011

Datong Twin Towers / Plasma Studio

21:00 - 28 July, 2010
© Plasma Studio
© Plasma Studio

Plasma Studio’s newest project in China, a bold angular set of towers, speaks to the firm’s geometric obsession. The project was recently awarded first prize in an invited competition in Datong, Shanxi province. The mix-use complex, measuring of 70,000 m2, will include a hotel in one tower and offices in the other. Running along a highly trafficked street, the towers create a strong presence along the streetscape and are pulled away just enough from the site’s edge to provide places for pedestrians and greenery.

More about the awarded project after the break.