the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Cefalu

Cefalu: The Latest Architecture and News

First Prize Winning Design Cuts Natural Amphitheater Into Cliffside in Italy

06:00 - 26 July, 2016
First Prize Winning Design Cuts Natural Amphitheater Into Cliffside in Italy, Courtesy of AM3 Architetti Associati
Courtesy of AM3 Architetti Associati

A proposal from AM3 Architetti Associati with Cannone Architetti uses the flow of the natural landscape to create a theater cut into a cliffside in Cefalù, Italy. Situated at the base of the Rocca di Cefalù, the new theater had to respect the importance of both the historical, man-made structures and the greatness of the cliffs and rocky outcrops. The first prize winning design plays with the existing naturally occurring amphitheater, "S. Calogero cavea", adding a series of lightweight interventions to create a new cultural attraction.

Courtesy of AM3 Architetti Associati Courtesy of AM3 Architetti Associati Courtesy of AM3 Architetti Associati Courtesy of AM3 Architetti Associati + 11