OTRO Bar / Estúdio Mangava

OTRO Bar / Estúdio Mangava

OTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, ChairOTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, BrickOTRO Bar / Estúdio Mangava - Exterior Photography, Brick, BeamOTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, ChairOTRO Bar / Estúdio Mangava - More Images+ 13

Campinas, Brazil
  • Architects: Estúdio Mangava
  • Area Area of this architecture project Area :  300
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Lela Leme
  • Lead Architects : Paula Pereira e André Furcolin
More SpecsLess Specs
OTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, Chair
© Lela Leme

Text description provided by the architects. The OTRO BAR Cambuí project was born from the owners' desire to create a unique space in the heart of the city, where the brand's identity was reflected in all aspects of the environment. The final result is the result of a complete renovation in an old house with three floors that, given the dynamics of the original space, the great potential was perceived. The continuous environment is divided between the floors, allowing for a design that brings together different activities that flow in an integrated way in the space.

OTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, Chair
© Lela Leme
OTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, Brick
© Lela Leme
OTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, Chair
© Lela Leme

The urban insertion of the lot directly reflects on the fundamental decisions of the project, as at the other end of the street there is a large square, which invites bar users to use the sidewalk and street space as an integral part of the space. Thus, it was decided to open large gates that directly connected the sidewalk with the internal area, in order to make the space fluid between the public and the semi-public, creating an invitation.

OTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, Chair
© Lela Leme
OTRO Bar / Estúdio Mangava - Image 16 of 18
Plan
OTRO Bar / Estúdio Mangava - Image 17 of 18
Section
OTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, Dining room, Chair
© Lela Leme

At the entrance, a double-height ceiling was created that increases the visual permeability of the space and creates a spaciousness for the bar space. On the lower floor, the space has a large backyard that drains the flow out in the opposite direction from the street, thus creating the sensation of traveling.

OTRO Bar / Estúdio Mangava - Interior Photography, Brick
© Lela Leme

The materials used are simple and seek to reflect the brand's identity in the space, creating a dynamic between colors, textures, and experiences in each small environment, generating inside.

OTRO Bar / Estúdio Mangava - Exterior Photography
© Lela Leme

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Cambuí, Campinas - SP, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "OTRO Bar / Estúdio Mangava" [OTRO Bar / Estúdio Mangava] 04 Jan 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/974541/otro-bar-estudio-mangava> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.