YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design

YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design

YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Wood, Brick, Facade, Column, ArchYUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Dining room, Garden, Courtyard, PatioYUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior PhotographyYUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Living Room, Windows, BeamYUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - More Images+ 25

  • Client : YUANGU Corporation
  • City : Chengdu
  • Country : China
More SpecsLess Specs
YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Wood, Brick, Facade, Column, Arch
© Chuan He

Text description provided by the architects. YuanGu Yanjing is located on the second and the third floor of Chengdu Yuanyang Taikooli. However, we had a quite special structure of this restaurant. The store entrance is on the second floor, while the main commercial area is on the third floor. The two sections are connected by a long stair, which brings us many troubles to the operation team. As a result, the design of the entrance is particularly important. In order to highlight the characteristics of Yuangu, we choose the old stone and old wood to improve the quality of the façade. The stair is mysterious, long, and narrow.

YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Dining room, Garden, Courtyard, Patio
courtyard. Image © Shuang Zhao
YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Shelving, Beam, Chair
© Chuan He

When you enter here, you seem to come into a meditation court with a ray of light at the end of the distance. When you enter the third floor, the light is instantly bright and you will see an exquisite courtyard. Although the yard is small, it is the core of the restaurant, with the sky and the ground as the background, with bamboo and stones as embellishments. YuanGu, which is famous for its humanities, is closer to nature. In this small yard, you could feel the wind, rain, changes of four seasons, and the twenty-four solar terms.

YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Exterior Photography, Garden, Courtyard
© Chuan He
YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography
© Chuan He

The business area is divided into three parts, the first part is the kitchen, private rooms, and toilets, the second part is the bar, yard, and long-seat area, the third part is the lobby, which has an ambiguous relationship with the central yard. The kitchen is in the corner since the original equipment rooms are arranged in advance and we have no choice to change. We put the two toilets and private rooms beside the kitchen because of the budget.

YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Table, Chair, Beam
© Chuan He
YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Table, Chair, Beam
© Chuan He

The enclosed space can avoid the disturbance of dining out and returning as much as possible. Next, the bar house, the yard, and the long-seat area are the landscape of each other. Last, it is the lobby, which is relatively independent and quiet. The quiet water makes people more comfortable. You could look into the courtyard through the yuangu shop and also peep into the bar through the brick wall.

YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Windows, Beam
© Chuan He
YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Table, Chair, Wood, Lighting, Windows
© Chuan He

After the restaurant opened, someone asked me about the design inspiration. I think this is a serious problem. I have mentioned many times that form is only the result of design, not the goal we pursue. Anyway, we need more rational thinking, such as the flow line, energy-saving, how to improve space utilization, and so on.

YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Bedroom
waiting seats. Image © Shuang Zhao

When you keep the balance of these problems, the design is finished. If you ask me why the YuanGu is like this, I think it is closely related to the YuanGu spirit- simple, natural, and warm. When you bring these three keywords to our design, everything comes clear.

YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design - Interior Photography, Wood
© Chuan He

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:12#2237,Yuanyang Taikooli, No.8 zhongshamao Str, Jinjiang District, Chengdu, Sichuang Province, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "YUANGU Restaurant / YUANGU Corporation WUZHI Design" 03 Jan 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/974400/yuangu-restaurant-yuangu-corporation-wuzhi-design> ISSN 0719-8884

© Chuan He

元古雲境(成都太古里店)/ 元古集团无之设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.