We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Infinitus Plaza / Zaha Hadid Architects

Infinitus Plaza / Zaha Hadid Architects
© Liang Xue
© Liang Xue

© Liang Xue© Liang Xue© Liang Xue© Liang Xue+ 40

  • Design:Patrik Schumacher
  • Project Director:Satoshi Ohashi
  • Project Associates:Yang Jingwen, Juan Liu, Martin Pfleger, Dennis Brezina
  • Project Architect:Kai-Jui Tsao
  • Facade Lead:Xuexin Duan, Nan Jiang
  • Project Team:Congyue Wang, Feifei Fan, Lida Zhang, Eugene Leung, Lily Liu, Qi Cao, Shu Hashimoto, Xiaoyu Zhang, Ying Xia, Zhe Xing
  • Competition Project Directors:Satoshi Ohashi, Paulo Flores
  • Competition Associate:Yang Jingwen
  • Competition Team:Anat Stern, Chaoxiong Huang, Damiano Rizzini, Harry Spraiter, Marius Cernica, Tommaso Casucci, Xuexin Duan, Lida Zhang, Shu Hashimoto
  • Local Design Institute:GDAD
  • Signage:Basalt
  • Quantity Surveyor:Arcadis
  • General Contractor :Guangdong No.1 Construction Engineering
  • Signage Contractor:ATG BEYOND
  • City:Guangzhou Shi
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Liang Xue
© Liang Xue

Text description provided by the architects. Infinitus Plaza is the new global headquarters of Infinitus China. Incorporating work environments designed to nurture connectivity, creativity and entrepreneurship, the new headquarters also includes the group’s herbal medicine research facilities and safety assessment labs as well as a learning centre for conferences and exhibitions.

© Liang Xue
© Liang Xue

The 185,643 sq. m Infinitus Plaza defines a gateway to the new Baiyun Central Business District. Built on the site of the decommissioned Baiyun Airport, the new district links Guangzhou’s city centre with Feixiang Gongyuan Park and the new communities within the former airport’s redevelopment. Located adjacent to Feixiang Park station on Line 2 of the Guangzhou Metro, Infinitus Plaza straddles the metro’s sub-surface tunnel, dividing the headquarters into two buildings that interconnect at multiple levels.

Site plan
Site plan

Establishing collaborative work spaces that are healthier and more adaptive to new ways of working, Infinitus Plaza is designed over eight storeys as a series of infinite rings that enhance interaction and communication between all departments.

Arranged around central atria and courtyards, echoing the symbol for infinity “∞”, the design creates a variety of shared indoor and outdoor spaces that build the strong sense of community (Si Li Ji Ren) which defines Infinitus’ corporate culture.

Pedestrian Circulation
Pedestrian Circulation

The interconnecting bridges house a variety of flexible communal spaces for employees that promote individual and overall wellness including gym and exercise rooms, recreation and relaxation zones as well as restaurant and cafe. The bridges also connect the plaza’s offices with further shopping and dining areas.

© Liang Xue
© Liang Xue
Courtesy of ZHA
Courtesy of ZHA

Situated within Guangzhou’s humid subtropical monsoon climate, Infinitus Plaza has been designed and constructed to LEED Gold certification and the equivalent 3-Stars of China’s Green Building Program with its life cycle carbon emissions calculated at 15.3% embodied carbon and at 84.7% operational carbon emissions. 

Courtesy of ZHA
Courtesy of ZHA

Optimization of the structure has reduced the amount of concrete required and increased the proportion of recyclable content. 25,088.33 tonnes of recycled materials have been used in the construction of Infinitus Plaza, primarily: steel, copper, glass, aluminium alloy profiles, gypsum products and wood.

Facade diagram
Facade diagram

Annual solar irradiation analysis has determined the width of the outdoor terraces to self-shade the building. This analysis has also defined the external perforated aluminium shading panels to optimise reductions in solar heat gain. These measures, together with double-insulated low-E glazing provide effective shading and heat insulation that ensures good natural light throughout the building while reducing solar heat gain and energy consumption.

© Liang Xue
© Liang Xue

Operated by the building’s smart management system and powered by photovoltaics, a network of sprinklers spray atomised particles of collected rainwater onto the ETFE membrane roof above each atrium to dissipate heat by evaporative cooling. This translucent, double-layered ETFE membrane roof incorporates a 60cm cavity of compressed air.

© Liang Xue
© Liang Xue

Activated when the membrane’s exterior surface is heated to 35°C by solar radiation, spraying for 3- 4 minutes every half an hour will cool its surface temperature by 14°C, effectively lowering interior temperatures by 5°C. The rooftop solar water heating further reduces energy requirements.

The project’s system of rainwater collection, filtration, and reuse also supplies micro-irrigation to the surrounding landscaping. The gardens on the roof of the 3rd, 7th, and 8th floors grow herbs and plants native to the region and are naturally irrigated. These outdoor communal areas are linked together with the rooftop jogging track and walking paths. Green roofs comprise 49.36% of the project’s total roof area.

Courtesy of ZHA
Courtesy of ZHA

Equipped to monitor temperature, carbon dioxide, PM2.5 particulates, and other pollutants, the building’s smart management system with fresh air linkage ensures indoor air quality, detecting the level of occupancy and automatically adjusting for optimal comfort with minimal energy consumption while also learning to accurately predict daily occupancy trends for increased efficiencies.

Courtesy of ZHA
Courtesy of ZHA
Courtesy of ZHA
Courtesy of ZHA

Anchoring Guangzhou’s new Baiyun Central Business District as a national centre for China’s health and wellness industries, Infinitus China’s new headquarters combines innovative design and construction technologies with proven sustainability strategies to create new work environments that unite all departments and enhance communication throughout the group. 

Courtesy of ZHA
Courtesy of ZHA

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:China, Guangdong Sheng, Guangzhou Shi, Yuexiu Qu, Yuehua Rd, 112号珠江国际大厦22层, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Infinitus Plaza / Zaha Hadid Architects" 10 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/971645/infinitus-plaza-zaha-hadid-architects> ISSN 0719-8884
© Liang Xue

无限极总部 / 扎哈哈迪德事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.