Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio

Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio

Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, WindowsOlia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Dining room, TableOlia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Bedroom, Wood, BeamOlia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Beam, WindowsOlia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - More Images+ 41

Dalat, Vietnam
More SpecsLess Specs
Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Windows
© Dung Huynh, Long Arc

Text description provided by the architects. Da Lat - the place of the dreamers, the homeland of the dreams, and somewhere during that journey, we need the right place to "shelters". So Olia's home will be the place that nothing could be better than. Located on a slope and hidden deep inside a narrow alley of Da Lat. Being immersed in the daylight, the building has a completely contrasting nuance to its appearance when the night falls, furthermore, the whole building will be as bright as a lantern with the intentional light in order to create the optimal effects.

Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Stairs, Table, Chair
© Dung Huynh, Long Arc

The interior space is divided into 3 floors and 1 attic, the arrangement of interconnected floors is the staircase extending from the main hall to the common living area. There is an adorable humble kitchen combined with a tremendously comfortable dining section and a working zone. A total of 6 rooms also included the collective and the private hygiene areas that were built to suit all the demands of guests.

Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography
© Dung Huynh, Long Arc
Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Image 19 of 46
Plan - Basement 01
Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Beam, Windows
© Dung Huynh, Long Arc
Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Bedroom, Wood, Beam
© Dung Huynh, Long Arc
Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Image 20 of 46
Plan - Ground Floor

The purpose of the project is to create a stopover point for tourists, the rooms are designed with suitable space area, minimalist furniture, and an atmosphere suited for a temporary stay. The overall functions of the homestay ensure a practical aspect that meets guests' daily activities. Most of the furniture, mainframe, and walls of the house are made of pine lumbers. Guest can have a good sleep in this cozy and calming atmosphere.

Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Bedroom, Windows, Beam
© Dung Huynh, Long Arc
Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Dining room, Table
© Dung Huynh, Long Arc

All rooms are connected to the garden by a large window which helps us create a flexible space that can change functions easily, depending on the needs of the user. You can find a little corner beside a long wooden table to quietly gaze at the sky behind the golden flower trees swaying in the wind.

Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Beam, Steel
© Dung Huynh, Long Arc
Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Kitchen, Countertop, Shelving
© Dung Huynh, Long Arc

Sometimes being filled with sorrow, it is the best way to release some of it by dazing with a sad song while sipping a cup of tea typical from this highland. The faint scent of Pinewood reflected in the cold breeze serves people with romance because this is Da Lat, the place of those emotions thick in the air promises to make everyone come once then miss for a lifetime.

Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Image 34 of 46
Perspective Section
Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio - Interior Photography, Windows
© Dung Huynh, Long Arc

It will be a great memory to enjoy the space full of poetry as well as watch the long-sided foliage with early sunshine. A part structure was formed from a combination of box Steels but it did not get too rigid. On the other hand, the harmonious collaboration between Pinewood and White color creates a gentle intimacy, contributing more to Da Lat a worth experiencing attraction during each person's lifetime.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Olia Home / A+ StudiO + LAV Design Studio" 06 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/971159/olia-home-a-plus-studio-plus-lav-design-studio> ISSN 0719-8884

© Dung Huynh, Long Arc

Olia 之家 / A+ StudiO + LAV Design Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.