House in Rua da Primavera / GGLL atelier

House in Rua da Primavera / GGLL atelier

House in Rua da Primavera / GGLL atelier - Exterior Photography, FacadeHouse in Rua da Primavera / GGLL atelier - Interior Photography, ClosetHouse in Rua da Primavera / GGLL atelier - Interior Photography, StairsHouse in Rua da Primavera / GGLL atelier - Exterior Photography, FacadeHouse in Rua da Primavera / GGLL atelier - More Images+ 16

Nespereira, Portugal
  • Engineering : Jorge Moreira
  • Contractor : Luis Ferreira da Silva
  • Collaborators : Miguel Malaquias, Alejandro Bocanegra, Afonso Patinhas, Matilde Aresta Branco, António Castro
  • Project Team : GGLL Atelier
  • City : Nespereira
  • Country : Portugal
More SpecsLess Specs
House in Rua da Primavera / GGLL atelier - Exterior Photography, Door
© Gabriela Gonçalves, Miguel Malaquias

Text description provided by the architects. The house is located in a residential district just outside of Lisbon and is inserted in a small plot facing North-South. A group of four volumes with two floors and a roof tilted to one of the sides overlap each other by hierarchizing the exterior and interior spaces of the dwelling.

House in Rua da Primavera / GGLL atelier - Interior Photography, Closet
© Gabriela Gonçalves, Miguel Malaquias
House in Rua da Primavera / GGLL atelier - Image 15 of 21
Axo
House in Rua da Primavera / GGLL atelier - Image 19 of 21
Sections
House in Rua da Primavera / GGLL atelier - Interior Photography
© Gabriela Gonçalves, Miguel Malaquias

The spatial organization is very clear, each volume corresponding to an interior space. At the entrance level, the combination of the volumes allows for the continuity between the social spaces and the kitchen and defines the leisure areas directly connected to the exterior. On the upper floor, the volumes are individualized, one corresponding to the master bedroom, another to the vertical accesses and the last two to the children’s bedroom, which are linked at the moment but can be individualized in the future.

House in Rua da Primavera / GGLL atelier - Exterior Photography, Facade
© Gabriela Gonçalves, Miguel Malaquias

The central volume of the house, which corresponds to the vertical accesses, was rotated in relation to the remaining volumes and allows for the development of a double storey that offers transparency between the two floors.

House in Rua da Primavera / GGLL atelier - Exterior Photography, Facade
© Gabriela Gonçalves, Miguel Malaquias

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Rua da Primavera / GGLL atelier" [Casa na Rua da Primavera / GGLL atelier] 01 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/970957/house-in-rua-da-primavera-ggll-atelier> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.