We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Montreuil Peaches Walls Installation / Collectif Parenthèse

Montreuil Peaches Walls Installation / Collectif Parenthèse
Courtesy of Collectif Parenthèse
Courtesy of Collectif Parenthèse

Courtesy of Collectif ParenthèseCourtesy of Collectif ParenthèseCourtesy of Collectif ParenthèseCourtesy of Collectif Parenthèse+ 22

More SpecsLess Specs
Courtesy of Collectif Parenthèse
Courtesy of Collectif Parenthèse

Text description provided by the architects. The development of the swimming pool forecourt of the Montreuil fishing walls is essential for the comfort of users in the face of long waiting times and the hot summer temperatures. The Collective Parenthèse offers an ephemeral installation lasting 5 years that meets the needs of visitors.

Courtesy of Collectif Parenthèse
Courtesy of Collectif Parenthèse

Like a summer cloud, this suspended wooden structure brings refreshment by shading and misting the queue area. A forest of poles makes it possible to take up the efforts on the ground and to orient the users.

Courtesy of Collectif Parenthèse
Courtesy of Collectif Parenthèse
Plan
Plan
Elevation
Elevation

In a logic of eco-design and reuse, the Collective Parenthèse used the structures of the Armada of Rouen in 2019. These refined and elegant wooden posts are made up of 4 cleats of Douglas, a resinous wood that combines excellent structural and aesthetic quality; assembled by a set of metal plates.

Courtesy of Collectif Parenthèse
Courtesy of Collectif Parenthèse
Courtesy of Collectif Parenthèse
Courtesy of Collectif Parenthèse

The masts are distinguished by their compactness, solidity, versatility, aesthetics, and ease of assembly. With a height varying from 5 to 6 meters, the stability was calculated by the TESS engineering workshop which developed the structural construction systems, provided the justification calculations, and produced the graphic parts of the assemblies for the event of the Armada. The engineers have adapted this calculation note to the forecourt of the Montreuil swimming pool.

Courtesy of Collectif Parenthèse
Courtesy of Collectif Parenthèse

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:93100 Montreuil, France

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Montreuil Peaches Walls Installation / Collectif Parenthèse" 15 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/970255/montreuil-fishing-walls-installation-collectif-parenthese> ISSN 0719-8884
Courtesy of Collectif Parenthèse

蒙特勒伊钓鱼墙安装 / Collective Parenthese

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.