We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Cloud Art Center / TEMP

Cloud Art Center / TEMP

entrance. Image © Weiqi Jinbrick garden. Image © Weiqi Jinbrick garden. Image © Weiqi Jingallery. Image © Weiqi Jin+ 34

  • Architects: TEMP
  • Area Area of this architecture project Area:  2285
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Weiqi Jin
  • Design Principal:Howard Jiho Kim
  • Design Team:Zirui Chen, Francesca Tongxin Guan, Yaodong Ding, Zhenkun Cai, Xiaojing Guo
  • Client:Beijing Art & Finance International Innovation Park
  • City:Beijing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
entrance. Image © Weiqi Jin
entrance. Image © Weiqi Jin

Text description provided by the architects. Located by the fifth ring of Beijing, TEMP's latest project is an art center that will host exhibitions, meetings, and events. The area has transformed itself from a rural setting a few years ago into a new arts and finance district. A few artists and museums have moved in, as does the local developer, who has occupied the site starting the business within a preliminary structure. As the development gained more propulsion, new programs needed to be fulfilled.

entrance. Image © Weiqi Jin
entrance. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin

A gallery surrounded by gardens. TEMP takes advantage of its underused areas and elevates the compound into an oasis that draws the mind to contemplation and mystery. The new Center has only one floor, consisting of outdoor courtyards, a gallery hall, and offices. Interlocking yards now wrap around a revamped gallery, which is accessible from all gardens.

brick garden. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin

As the allure of the different artworks in the gallery, the pluralism of aesthetic ideals is reflected in various stylized courtyards, framing the interior and the outer world. Each of them embodies a slightly varying philosophy, from brightness to lushness, austerity to wildness.

garden axonometric
garden axonometric
brick garden. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin

The pluralistic landscape. A volumetric tension establishes a focal point at the street entrance, with its large almond-shaped rock stands upright, touching the roof. Behind it, raised wooden corridor lays out an inviting and ritualistic walkway. A few small maples and limestone sit quietly on the pebbles and stepping stones; the latter aligns with a serpent-like wall that slithers around the courtyard, creating multiple layers of space.

brick garden. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin

Another maple tree and a stone are fixed in a reflecting pool on the other side of the compound. Warm lights, water reflections, and openings at the foot and eye levels strike a chord of harmony on this quiet corner. While the minimalism of trees and stones mark the restrained and uncluttered courtyards, abundance mark the lush and mysterious ones. An open field of foxtail wavers wildly with the wind, while another of bamboo and mirrors reflecting auditory and visual notes as one passes through.

brick garden. Image © Weiqi Jin
brick garden. Image © Weiqi Jin
foxtail garden. Image © Weiqi Jin
foxtail garden. Image © Weiqi Jin

Frames outside artworks. As Chinese gardens heavily play on intentional framing throughout the sequential experience of space, the Center also cut through different partitions mischievously and generously. It leaves room for mystery, artfully hidden as much as what is on display.

gallery. Image © Weiqi Jin
gallery. Image © Weiqi Jin
gallery. Image © Weiqi Jin
gallery. Image © Weiqi Jin

In the main gallery hall, privacy is ensured by ordered lines of white walls. Each area comes with artworks that soothe, inspire and provoke. They and the people in the room reveal bits of themselves through the cutouts of different heights and sizes. Ample lights are filtered in and out through large windows. From the gallery, it offers an escape to the picturesque natural world. Whereas from the garden, the dynamics of people, and the warmth of artificial lights at dawn gives away an inviting worldlines.

meeting room. Image © Weiqi Jin
meeting room. Image © Weiqi Jin
gallery. Image © Weiqi Jin
gallery. Image © Weiqi Jin
gallery. Image © Weiqi Jin
gallery. Image © Weiqi Jin

A person sitting at a meeting room exchanging looks with another sitting on the elevated courtyard, either be the spectator or the actor. This play of spectatorship adds layers to the spatial dynamics, extending art to reality and intensifying their overlaps of enigma and solace.

bamboo mirror. Image © Weiqi Jin
bamboo mirror. Image © Weiqi Jin
foxtail garden. Image © Weiqi Jin
foxtail garden. Image © Weiqi Jin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cloud Art Center / TEMP" 12 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/969733/cloud-art-center-temp> ISSN 0719-8884
brick garden. Image © Weiqi Jin

云·艺术中心/ TEMP

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.