House Bever / Luchtschip Architectuur

House Bever / Luchtschip Architectuur

House Bever / Luchtschip Architectuur - Interior Photography, Kitchen, Table, Countertop, Windows, ChairHouse Bever / Luchtschip Architectuur - Interior Photography, Facade, HandrailHouse Bever / Luchtschip Architectuur - Interior Photography, Windows, Table, ChairHouse Bever / Luchtschip Architectuur - Interior Photography, FacadeHouse Bever / Luchtschip Architectuur - More Images+ 13

  • Area Area of this architecture project Area :  210
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Johnny Umans
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Louis Poulsen, AGC, Bernardin ETS, HINT, Kwantz, Modular, Mosa, Sapa, Schüco Aluminium, Verbeeren Metaalwerken
  • Lead Architects : Luchtschip Architectuur + Architect Céline Dieleman
More SpecsLess Specs
House Bever / Luchtschip Architectuur - Exterior Photography, Windows, Facade, Garden
© Johnny Umans

Text description provided by the architects. For this renovation of a single-family home in Kortrijk (Belgium), the architects opted to allow the maximum amount of light and views to penetrate the house - with only a few interventions.

House Bever / Luchtschip Architectuur - Interior Photography, Facade
© Johnny Umans
House Bever / Luchtschip Architectuur - Image 14 of 18
Plan - Ground floor
House Bever / Luchtschip Architectuur - Interior Photography, Kitchen, Table, Countertop, Windows, Chair
© Johnny Umans

The existing narrow staircase was replaced by a spacious entrance with staircases made of steel and wood that visually and functionally connect the 4 floors (from the basement to attic) and all surrounding areas. A large inner window also ensures that the green garden with beautiful park trees becomes visually present deep into the house.

House Bever / Luchtschip Architectuur - Interior Photography, Windows, Table, Chair
© Johnny Umans

A dormer has been created on the front facade to inject extra space and light into the stairwell by means of an extra window.

House Bever / Luchtschip Architectuur - Image 18 of 18
Section

Above the new dining room, the upper floor was completely removed. This space, which became double-height, got a 5-meter high window that allows an unobstructed view towards the valuable garden. The family living in the house, a couple with two children, emphasized the importance of the kitchen and dining area as the beating heart of their home. They spend most of the day in this room. The kitchen island was enlarged into a piece of furniture that can also be used for sitting and eating and was designed as a sculpture with surfaces made of green-pigmented, fiber-reinforced concrete.

House Bever / Luchtschip Architectuur - Interior Photography, Table, Chair, Beam
© Johnny Umans

The fixed interior furniture and fireplace are designed in oak. The ground floor is made of terrazzo concrete, as the white color and the green and gray granulates match perfectly with the rest of the interior of the house.

House Bever / Luchtschip Architectuur - Interior Photography, Kitchen
© Johnny Umans

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House Bever / Luchtschip Architectuur" 09 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/969546/house-bever-luchtschip-architectuur> ISSN 0719-8884

© Johnny Umans

光与景,Bever住宅翻新 / Luchtschip Architectuur

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.