We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

S Apartment / Yohei Kawashima Architects

S Apartment / Yohei Kawashima Architects

© Koji Fujii / TOREAL© Koji Fujii / TOREAL© Koji Fujii / TOREAL© Koji Fujii / TOREAL+ 34

More SpecsLess Specs
© Koji Fujii / TOREAL
© Koji Fujii / TOREAL

Text description provided by the architects. This plan is an apartment that is 4 floors and consists of 6 residences. The site is not huge, and we were required parking space by the client. Thus, we adopt 1F as a parking space and 2F to 4F as a residence. This building is 4 stories, but it doesn't have an elevator. Because it is for a keep a budget down. Instead, we considered how to exist stair of common area.

© Koji Fujii / TOREAL
© Koji Fujii / TOREAL
Plans
Plans
© Koji Fujii / TOREAL
© Koji Fujii / TOREAL
© Koji Fujii / TOREAL
© Koji Fujii / TOREAL

In our plan, we adopt split a building in two according to the shape of the site. The usual staircase is located at the end of the passage between such two buildings. And We planed 2 common courtyards. Firstly, there is a courtyard that has openness from the outside. Secondly, there is the courtyard that has closed and calms from the outside.

© Koji Fujii / TOREAL
© Koji Fujii / TOREAL
Section
Section
© Koji Fujii / TOREAL
© Koji Fujii / TOREAL

Both courtyards are divided by a large wall that crosses the diagonal. Further, they are adjacent to each other. Such two courtyards have different characteristics that how to be affected by the external environment. Furthermore, By installing a staircase that turns around and leads directly to such a large wall that crosses the building, it makes the flow line going in and out of the two courtyards. Users can get an outlandish experience.

© Koji Fujii / TOREAL
© Koji Fujii / TOREAL

If the user uses the elevator, they cannot get such an experience. Such a flow line like round and round makes a change of daily life when going up and down the staircase by passing a dimly lit and calm courtyard and a bright, crisp, and open courtyard. I hope that the simple daily activities of going up and down the stairs will become a little splendor by introducing this flow line.

© Koji Fujii / TOREAL
© Koji Fujii / TOREAL

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Shimozato-1309 Hirara, Miyakojima, Okinawa 906-0000, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "S Apartment / Yohei Kawashima Architects" 30 Sep 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/969376/s-apartment-yohei-kawashima-architects> ISSN 0719-8884
© Koji Fujii / TOREAL

S 公寓 / Yohei Kawashima Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.