We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Villa Backyard / TOUCH Architect

Villa Backyard / TOUCH Architect

© Anan Naruphantawat© Anan Naruphantawat© Anan Naruphantawat© Anan Naruphantawat+ 30

More SpecsLess Specs
© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

Text description provided by the architects. The site is an hour’s drive away through the East from Bangkok; Chachoengsao, in which the suburb’s living environment is closed to a city, many factories, and the sea (Gulf of Thailand), which produces an excessive level of soil salinity. A non-terrain land with an artificial pond is where the villa is located.

© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat
Plans
Plans
© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

This man-made pond was built to be used as consuming water as well as an atmospheric visualization and all relaxation senses. As mentioned above, saline soil causes brackish water in the pond, which the water was no longer used for consumption not only for household use but also for agricultural use. In order to alter this low biodiversity water into freshwater, rainwater is needed to dilute existing water in the pond.

© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat
Isometric
Isometric

Architecture is considered to live along and be part of this water treatment process, therefore, shape and approach are designed to support this development. The designed is originated by a simple cube which is diagonally slashed in half to provide the largest slanted cantilevered surface which acts as a roof and wall for draining water, together with all the functions serve what a single-family residence needed within a small, affordable, and useful house, as well as sustainability.

© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

An open-plan living space that is arrangeable for multipurpose use, such as family gathering, dining, and extension sleeping area, connects to both private and semi-public areas. A water-side edge, in which a bedroom and an outdoor terrace are located, is serrated subtracted to act as a shading element as well as gaining hierarchical openness; the highest openness at the entrance terrace allows taking sight in standing position, while middle and low for living space and bedroom allows panoramic view in sitting and laying down position, respectively.

© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat
Section
Section

The other shading element, a durable aluminum trellis, apply to the rest wall for heat protection. Steel structure with an asphalt shingle roof is used for quick and easy installation with lightweight and durability for water drainage. Steel grating is applied for a cantilevered outdoor terrace, which allows rainwater to fall directly to the pond, as well as, cooling the air above the floor from water evaporation. Aluminum trellis is not only durable, low maintenance and last-longer used material, but also can easily be re-used for another building because of a clip-lock installation.

© Anan Naruphantawat
© Anan Naruphantawat

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Villa Backyard / TOUCH Architect" 22 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/967177/villa-backyard-touch-architect> ISSN 0719-8884
© Anan Naruphantawat

三角屋,后院私宅 / TOUCH Architect

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.