We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

WR House / Sharon Weiser Architecture

WR House / Sharon Weiser Architecture

© Oded Smadar© Oded Smadar© Oded Smadar© Oded Smadar+ 23

Tel Aviv-Yafo, Israel
  • Area Area of this architecture project Area:  400
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Oded Smadar
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Habitat, Tollman’s, HeziBank, Leelou Home
  • Lead Architect: Sharon Weiser
More SpecsLess Specs
© Oded Smadar
© Oded Smadar

Text description provided by the architects. This is a story about a home and the family that lives in it. It's a story about eucalyptus that was planted here 50 years ago. A story about lightning and industrial structure and a desire to give the sense that the home was always present on the field. On a 400 sqm plot, a 320 sqm house was designed, 3 floors high. The house is built in an industrialized style that combines colored metal plates in black, which highlights the desire to create a temporary presence structure that respects the natural environment and the urban fabric.

© Oded Smadar
© Oded Smadar
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Oded Smadar
© Oded Smadar
© Oded Smadar
© Oded Smadar

The entrance floor is built as an open space, the line starts from the front door and accompanies double space until the exit to the garden, where the view meets the swimming pool and the protective back fence. The vertical axis of which contains the stairs and the bridge on the first floor is characterized by bare concrete at the bottom of it and will go down to the living room wall with the integrated television and fireplace.

© Oded Smadar
© Oded Smadar
Section
Section
© Oded Smadar
© Oded Smadar
© Oded Smadar
© Oded Smadar

The public functions are located on the ground floor, the living room library creates a center for public space and all functions are directed to it. Kitchen and living room dining room and work area hidden behind the staircase. The entire entrance floor is surrounded by lagoons from floor to ceiling, creating complete transparency and uniformity between tight faces. Combining natural materials: Bare concrete floor, metal stairs, and bare concrete on the walls, to create layers and layers of different materials and reflections between region and region.

© Oded Smadar
© Oded Smadar

The bedrooms of the parents and children were designed on the first floor. The crossing between the rooms is accompanied by a bridge with a library and a glass railing, giving transparency and views to the lower space and the views of the neighborhood's vegetation and sky. The basement floor has a central family space and two suites for the older children. The facade of the house is covered by the British in lace fabric, from the traditional building which gives respect to matter and restores the old Tel Aviv houses.

© Oded Smadar
© Oded Smadar

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "WR House / Sharon Weiser Architecture" 03 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/966077/wr-house-sharon-weiser-architecture> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.