We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino

Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino

Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior Photography, Kitchen, ShelvingAlfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior Photography, Dining roomAlfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior PhotographyAlfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior Photography, Bedroom+ 33

  • Architects: Miguel Marcelino
  • Area Area of this architecture project Area :  85
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Lead Architect : Miguel Marcelino
More SpecsLess Specs
Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior Photography, Stairs
© Archive Miguel Marcelino (photo: Lourenço T. Abreu)

Text description provided by the architects. In one of the many suburbs outside Lisbon that germinated abundantly in the last decades of the last century, a typical narrow and long two-bedroom apartment. Our clients, a young couple with a toddler girl and a newborn baby boy, were looking for a home that could embrace the growth of the family.

Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior Photography, Dining room
© Archive Miguel Marcelino (photo: Lourenço T. Abreu)
Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Image 28 of 33
Floor Plan. © Archive Miguel Marcelino
Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior Photography, Bedroom
© Archive Miguel Marcelino (photo: Lourenço T. Abreu)
Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior Photography, Bedroom, Chair
© Archive Miguel Marcelino (photo: Lourenço T. Abreu)

The aim was to make the interactions of daily life richer through a fluid and intercommunicating social zone between kitchen, living room, and access to the bedrooms. In the innermost area, a compartment was added that intends to function as a complement to the children's only room: as a dressing room, play space, shoe rack, or toilet, thanks to the hidden washbasin in the closet.

Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior Photography, Bathroom
© Archive Miguel Marcelino (photo: Lourenço T. Abreu)

To the bare concrete of the structure that was left visible, it was added the presence of wood, stone, and steel that benefit from the natural light that now comes in more generously.

Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Exterior Photography
© Archive Miguel Marcelino (photo: Lourenço T. Abreu)
Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino - Interior Photography, Kitchen, Shelving
© Archive Miguel Marcelino (photo: Lourenço T. Abreu)

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Amadora, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Alfornelos Apartament / Miguel Marcelino" [Apartamento Alfornelos / Miguel Marcelino] 08 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964570/alfornelos-apartament-miguel-marcelino> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.