We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space

Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space
Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Image 5 of 25

Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Interior Photography, Stairs, HandrailEuphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Interior Photography, Bathroom, WindowsEuphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Interior PhotographyEuphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Image 5 of 25+ 25

Da Nang, Vietnam
More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. We approached an old house in the center of Danang city with many structural defects, many columns, partitions, making the existing space cramped and lacking light. The building also faces to the West, so it is greatly affected by heat. Our mission is to renovate this into a new bridal gallery to display and experience for Euphoria local brand.

Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Interior Photography
© Quang Dam
Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Image 24 of 25
Section
Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Interior Photography, Bathroom, Windows
© Quang Dam

The entire partition wall was removed, adding voids to create large interconnected spaces suitable for the function of dress display. Instead of covering up the unrefined structure, the surrounding bricklayers, stucco, and paint finish were all demolished, revealing the concrete columns with rough surfaces. This helps to connect the space horizontally and vertically, and expand it into a supportive orientation for customer experience. In addition, the somewhat rough concrete texture enhances the contrast with the softness of the wedding dresses.

Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Interior Photography, Stairs, Handrail
© Quang Dam
Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Image 23 of 25
Floor Plans

We focus on the customer interaction and product experience that we did not simply display or sell dresses. Walking outside in, circling between floors; the inner space is moderated in terms of lines and colors to become the backdrop highlighting the products, increasing the focus and enjoyment of each dress on display. Two large light sources on the roof are directly connected to the two void areas, bringing natural light into the exhibition space and thus, enlightening the space and limiting the use of electrical energy during a day.

Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Interior Photography
© Quang Dam

The interaction and color changes of the building with environmental factors are also emphasized, creating different feelings and attraction to passers-by. The facade is not only a thick wall with a number of small windows placed to limit the sunlight in, but also seen as a canvas to harmoniously connect with the green canopies and external environmental shifts.

Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space - Exterior Photography, Windows, Facade
© Quang Dam

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Da Nang, Hải Châu District, Da Nang, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Euphoria Bridal Gallery / Ngoac Space" 06 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/964497/euphoria-bridal-gallery-ngoac-space> ISSN 0719-8884
© Quang Dam

Euphoria 婚纱展厅 / Ngoac Space

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.