We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

DMIL Office Lounge / Plainoddity

DMIL Office Lounge / Plainoddity

© Choi Yongjoon© Choi Yongjoon© Choi Yongjoon© Choi Yongjoon+ 21

  • Architects: Plainoddity
  • Area Area of this architecture project Area:  230
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Choi Yongjoon
  • Design Team:plainoddity
  • Client:DMIL(MCN GROUP)
  • City:Gangnam-gu
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Choi Yongjoon
© Choi Yongjoon

Text description provided by the architects. Dmil is a beauty MCN (multi-channel network) group located in the new media industry represented by the beauty industry and YouTube, and produces contents that contribute to people and life. Under the slogan of “creating beauty through connection,” the first and basement floors were designed with the concept of a lounge that welcomes guests as well as a resting space for employees.

© Choi Yongjoon
© Choi Yongjoon
First Floor Plan
First Floor Plan
© Choi Yongjoon
© Choi Yongjoon

With the concept of BLACK IS THE NEW BLACK, it is composed of a neutral and powerful space using BLACK and GRAY. The horizontally segmented space is made to be connected to each other with a material called stairs. The sense of shape created by the stairs connects the entire space horizontally and vertically by connecting from floor to wall and wall to floor.

© Choi Yongjoon
© Choi Yongjoon

As an innovative new media company, it used geometric shapes rather than straight shapes. The geometric bar and upper barisol lighting have a strong presence in the small plain. The first floor serves as a simple cafe and a lounge for employees, and it is also possible to hold a whole meeting. The space on the first basement floor includes a studio and an open conference space where video creators such as YouTubers and TikToker can create and share videos.

Basement Plan
Basement Plan
© Choi Yongjoon
© Choi Yongjoon

There was a video showing Dmill and I was able to keep in touch with the media contents. In particular, it emphasized that it is a new media company by connecting three horizontally long TVs on the first floor so that one video is displayed.

© Choi Yongjoon
© Choi Yongjoon

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "DMIL Office Lounge / Plainoddity" 27 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/958951/dmil-office-lounge-plainoddity> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.