We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

GG Office / GG Arquitetura

GG Office / GG Arquitetura

© Raiana Medina© Raiana Medina© Raiana Medina© Raiana Medina+ 17

  • Architects: GG Arquitetura
  • Area Area of this architecture project Area:  53
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Metamar Mármores e Granitos, Pereira Marques Vidros, Romanzza Niterói, Vilarejo Conceito
  • Lead Architects: Arquiteto Guilherme Galvão e Engenheiro Douglas Alexandre
  • Engineering:Engenheiro Douglas Alexandre
  • Collaborators:Marlon Soares, Thaís Queiroz, Tomás Camara e Kelly Espíndola.
  • Landscape:Wanessa Monteiro
  • City:Centro
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Raiana Medina
© Raiana Medina

Text description provided by the architects. In this commercial room located in the Plaza Offices commercial building, the commercial area of ​​the largest mall in the city of Niterói, RJ, there is the GG Arquitetura office, by architect Guilherme Galvão and engineer Douglas Alexandre. With 53m2, the space, which overlooks Guanabara Bay, with the Rio-Niterói bridge in the background, is the place of work for six people, including the two partners. 

© Raiana Medina
© Raiana Medina

After the renovation led by GG Arquitetura itself, the commercial room was expanded towards the external area, creating another 20m2 of floor space, thus providing more comfort not only for the office staff but also for customers. The space was divided into 5 areas - workstation of the team of 4 employees, work area of ​​the 2 partners, kitchen + bathroom area, customers' living area and balcony (which now has 9m2). 

© Raiana Medina
© Raiana Medina
Floor Plan
Floor Plan
© Raiana Medina
© Raiana Medina

The project was conceived so that the office has the look of a home, more precisely a loft with an industrial footprint, making clients feel welcomed at the first contact, free from the seriousness that a traditional office inspires. For this, some solutions were adopted in the new project: all the coverings have the texture of natural elements and cement, the fabric curtains make the environment more cozy and the presence of natural plants in all corners reinforce the feeling of home. With regard to the predominant color palette in the decoration, GG Arquitetura bet on woody tones and cement precisely to reinforce the idea of ​​the natural.

© Raiana Medina
© Raiana Medina

Regarding the predominant materials, the office decoration - in an industrial style with an urban jungle footprint - says a lot about the line of work that the duo usually adopts, full of elements loaded with affective memories of those who occupy the space - here, there are decorative elements that were purchased on awards trips to boards with publications of projects signed by the office. In addition, books and yearbooks that they collect on various topics. Curiosity: the source of the veranda's landscaping was designed and executed by the partners themselves, who love to get their hands dirty. Then, they shared the step-by-step with their followers on social media.

© Raiana Medina
© Raiana Medina

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Rua Quinze de Novembro, 4 - Centro, Niterói - RJ, 24020-125, Brasil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "GG Office / GG Arquitetura" [Escritório GG / GG Arquitetura] 03 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/957535/gg-office-gg-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.