Trang House / Nguyen Thanh Trung Architects

Trang House / Nguyen Thanh Trung Architects

© Trieu Chien© Trieu Chien© Trieu Chien© Trieu Chien+ 24

Duyên Hà, Vietnam
  • Architect In Charge:Nguyen Thanh Trung
  • Design Team:Doan Thi Thu Trang, Nguyen Thanh Trung
  • Client:Nguyen Van Hai
  • Engineering:Doan Thi Thu Trang
  • Landscape:Doan Thi Thu Trang
  • City:Duyên Hà
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Trieu Chien
© Trieu Chien

Text description provided by the architects. The project is a three-storey house for a family with five members built in Thanh Tri, Hanoi. Located in the north of Vietnam is a place with a tropical monsoon climate. Therefore, we identify the factors of natural ventilation and ventilation, sun shading as the most important. The solution we give is to arrange, a large skylight helps to naturally ventilate the house, wind through the large skylight to help air circulate easily through living spaces.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Trieu Chien
© Trieu Chien

To have a view throughout the living room, dining room to the courtyard and backyard, we have used a large plate of glass to erase the inner and outer boundaries. The front of the west house has no windows, the doors to receive wind and light are arranged to the East, Southeast and South to catch cool breezes and to minimize direct sunlight on the heated glass pieces. house in summer.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
Section
Section

To cool the house in the summer, the roof has been designed with a layer of insulation material. It is a layer of mesh and rock that is spread over it, creating a void with the concrete ceiling, allowing heat to be released quickly in the afternoon. In terms of shaping, we use simple shapes, with as few colors as possible, with the desire to bring a feeling of the most natural and relaxed for people in it.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

In the courtyard, we plant a sesame bud, it will give shade to the living room and stairs on hot days. Two wall plaques run along the green area covered with climbing snails, both cooling the courtyard and bringing relaxation to the interior spaces.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Trang House / Nguyen Thanh Trung Architects" 18 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953674/trang-house-nguyen-thanh-trung-architects> ISSN 0719-8884
© Trieu Chien

Trang之家 / Nguyen Thanh Trung Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.