We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Hall of Immortality at Longshan Cemetery / Studio 10

Hall of Immortality at Longshan Cemetery / Studio 10

© Chao Zhang© Chao Zhang© Chao Zhang© Chao Zhang+ 33

  • Architects: Studio 10
  • Area Area of this architecture project Area:  93
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Chao Zhang, Bruce Zheng
  • Architect In Charge:Shi Zhou
  • Design Team:An Huang, Chunhui Mo, Xin Zheng, Hao Wu (Intern), Liangyu Shen (Intern), Yue Yu (Intern), Zhenjie Chen (Intern), Feifei Chen (Project Assistant), Jiaxiao Bao (Project Assistant), Ming Tang (Project Assistant)
  • Client:Xiuwu County Longshan Cemetery / Xiuwu County Xiu Xin Shang Wu Cultural Development Co., Ltd.
  • Engineering:Shaohui Li
  • Graphic Design Consultant:SURE Design
  • Lighting Design Consultant:Matt Lighting Design Associates
  • City:Jiaozuo
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Chao Zhang
© Chao Zhang

Text description provided by the architects. In cities or villages, regardless of where we live, mortality is the destiny shared by us all. When its inevitability is a given, how do we handle death? Aside from the ancient traditions and rituals, what are our alternative options in terms of commemorating and perceiving death - whether it is the passing of our beloved ones, or the end of our own journey of life? Bearing these queries in mind, we have started the design of the Memorial Hall at Longshan Cemetery and continued to seek for the answers throughout.

© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang

Longshan Cemetery is located on the barren hills west of Caipo Village. It mainly serves residents of Jiaozuo City and the rural neighborhood of Xiuwu County, Henan Province, China. The site of the Memorial Hall is located at the northwest corner of a backfilled mine area at the entrance of the main campus, and is triangular in shape; directly to the north, the plot is adjacent to the incinerating area where mourners would burn incense sticks and money as part of the traditional ritual, while to its west is the campus vehicular road as well as the main reception area. As a result, the surroundings of the site are relatively chaotic.

© Bruce Zheng
© Bruce Zheng
Plan
Plan

The memorial hall was named by the owner Hall of Immortality, because we are essentially all “mortal”. However, experiencing and witnessing death may be one of those moments in life when we get closest to Immortality – it is one when we are most intimately connected with Nature, that reaffirms through “mixing forever with the elements” our eternal interconnection with everything else instead of the “ultimate separation”.

© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang

In order to create a space where one can stay away from the sobbing, groans, the dust and smoke from the traditional burning ritual as well as the shuttle golf carts, we have enclosed the triangular plot with high walls on all three sides, leaving only a narrow slit on the south end; the space was meant to be a quiet and introverted place for contemplation – focusing on emotions, senses and the fundamental elements of nature that are presented in the space: light, water, soil, sky, clouds, rocks and trees- These are not only the end, but also the starting point of life, an infinite cycle.

© Chao Zhang
© Chao Zhang

Mourners would wash their hands at the fountain upon entry, then head to the perimeter walkway enclosed by high walls. Throughthe narrow gap between the eaves of the dark entrance porch with low ceiling height and the perimeter wall, a strip of sky and a few cypresses are revealed. You almost do not feel the presence of the incinerating area at the other side of the wall; while waiting to enter the main venue, one can sit on the benches under the porch quietly and get a sense of the changing clouds, light and shadow through that gap.

© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang

Entering the main hall, light would gradually change from dark to bright, pouring down from the main skylights above the marble Urn Altar at the far end as well as from the narrow slots on the sides. A stream of water tickling down the gutter along the wall is connected to the fountain at the entrance, forming an endless cycle while introducing the gurgling sound of nature into the space.

© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang

Custom-made bronze Eternal Lamp, door handles and skirting lights are all triangular in profile, which coincides with the shape of building plan; the perfect geometry of the equilateral triangle implies the immaculacy of life, the circulation of energy and the transcendence of dimensions.

© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang
© Chao Zhang

The carefully designed one-way circulation in and out of the complex ensures the privacy of each mourner; after the ceremony, the mourners can pass through the walled walkway on the other side to the exit, where before leaving, the sound of flowing water at the fountain can be heard once again.

© Chao Zhang
© Chao Zhang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Longshan Cemetery, Jiaozuo, Henan, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hall of Immortality at Longshan Cemetery / Studio 10" 10 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953025/hall-of-immortality-at-longshan-cemetery-studio-10> ISSN 0719-8884
© Chao Zhang

龙山陵园小礼堂 / Studio 10

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.