We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

SN-House / RUANGRONA

SN-House / RUANGRONA
© KIE
© KIE

© KIE© KIE© KIE© KIE+ 27

Kecamatan Sumur Bandung, Indonesia
  • Architects: RUANGRONA
  • Area Area of this architecture project Area:  400
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  KIE
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Toto, Cisangkan, Dekson, LIXIL , Mowilex, Niro granite, Quadra
  • Architect In Charge:Josephine Fitria, Monica Tiaradewi
  • Design Team:Amalia Dian Utami, Ghusni Fauzan, Grace Mananda
  • Clients:Shella Natasia and family
  • Engineering & Construction:Andreas Martin
  • Metalworks:Jeffrey Mario
  • Woodworks:Kaii Living
  • City:Kecamatan Sumur Bandung
  • Country:Indonesia
More SpecsLess Specs
© KIE
© KIE

Text description provided by the architects. Located in the heart of Bandung, SN-House designed by RUANGRONA is an urban residence that combined with a boutique located on the ground floor of the residence. The form of site that is not so wide and extends backwards, with the needs of clients who require a residence as well as a workplace and a comfortable and very spacious boutique showroom, we designed this building with a fairly compact layout with side garden openings to add a spacious impression and airy home.

© KIE
© KIE
First Floor Plan
First Floor Plan
© KIE
© KIE

Zoning in this residence is divided according to the floors, with the ground floor which functions as a public area, and the 2nd floor as a semi-private area, finally the 3rd floor which is a private area consisting of 1 master bedroom with 2 children's rooms.

© KIE
© KIE

The client is a young couple with 2 toddlers, so safety for children is one of the things that is very concerned about in designing this house. Environmental conditions that tend to be unsafe make the house designed with an inward orientation. The façade is designed in a fairly massive shape from the front of the building, but we provide a wooden second skin game that residents can open and close randomly, so that air circulation can flow properly to all corners of the house.

© KIE
© KIE
Section
Section
© KIE
© KIE

The interior color scheme is conceptualized to be neutral and the material palette minimal. All the furniture is either customized as per design or handcrafted on site as per details. Wood and metal became the key elements while developing the furniture. 

© KIE
© KIE

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "SN-House / RUANGRONA" 02 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/950670/sn-house-ruangrona> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.