We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

The Kois Living / RUANGRONA

The Kois Living / RUANGRONA

© KIE© KIE© KIE© KIE+ 20

  • Architects: RUANGRONA
  • Area Area of this architecture project Area:  1200
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  KIE
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Alexindo, Cisangkan, Dekson, Mowilex, Niro Granite Indonesia
  • Architect In Charge:Josephine Fitria, Monica Tiaradewi
  • Design Team:Amalia Dian Utami, Ghusni Fauzan
  • Clients:Calvin Kent & Family
  • Engineering And Construction:Andreas Martin
  • Metalworks:Jeffrey Mario
  • City:Kecamatan Coblong
  • Country:Indonesia
More SpecsLess Specs
© KIE
© KIE

Text description provided by the architects. The Kois Living is a boarding house designed by RUANGRONA to fulfill the needs of a temporary settlement and rental office. Situated close to the universities in the northern Bandung area, The Kois Living was built in a boarding house area. The Kois Living is designed to answer urban issues faced by everyone today, space optimization.

© KIE
© KIE
Plan 01
Plan 01
© KIE
© KIE

Built on a site that previously served as a home to kois, The Kois Living consisted of 3 residential floors and a basement that serves as a spacious parking area for residents. It has 21 standard sized bedrooms with en suite bathrooms suitable for students and employees and 4 larger units, perfect for young couples to live in. There is respectively a rental office on the second and third floors. An open communal space is located on the ground floor of the building, where residents can interact and socialize with each other, without disturbing the comfort of other residents.

© KIE
© KIE

Designed to meet the need for a comfortable and healthy living place, each bedroom comes with a balcony, so each room get access to daylight and fresh air. As a respond to the tropical climate, the design used roster bricks on several sides of the walls and custom latticed steel panels so that the air can circulate properly in the building. Even with a limited budget, a modern style with good lighting design can bring a luxurious and spacious impression to the interior.

© KIE
© KIE

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Jl. Dago Asri, Dago, Kecamatan Coblong, Kota Bandung, Jawa Barat 40135, Indonesia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Kois Living / RUANGRONA" 06 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/948965/the-kois-living-ruangrona> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.