Apartament DL / StudioLIM

Apartament DL / StudioLIM

Apartament DL / StudioLIM - Interior Photography, Living RoomApartament DL / StudioLIM - Interior Photography, BedroomApartament DL / StudioLIM - Interior PhotographyApartament DL / StudioLIM - Interior PhotographyApartament DL / StudioLIM - More Images+ 18

  • Architects: StudioLIM
  • Area Area of this architecture project Area :  120
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :André Mortatti
Apartament DL / StudioLIM - Interior Photography
© André Mortatti

Text description provided by the architects. The briefing was minimalism and integration, with maximum aesthetic impact. When we removed the wall that separated the second bedroom from the living room, a V-pillar was discovered and ended up configuring the rest of the project and its elements. As all the beams were aligned and leveled, a continuity of shapes and proportions was created and "tied" by the joinery elements that visually unite the spaces and mark the axes.

Apartament DL / StudioLIM - Interior Photography, Living Room
© André Mortatti

The height of the slab ceiling height did not allow the use of lining in the entire area. The fact that was at first a problem ended up configuring the lighting project, all indirect, hidden under the panels and directly linked to the architecture – a characteristic of our office. The result was a space with no apparent lighting points; at night, the light refreshes the architecture. The two joinery axes, created to visually connect spaces, also unite social and service entrances, bringing down personal hierarchies. The island stands between the wooden wall that connects the two entrances (social and service) and a white wall that isolates the access to the suite. This white wall keeps the intimate area more separately from the social view.

Apartament DL / StudioLIM - Interior Photography, Bedroom
© André Mortatti
Apartament DL / StudioLIM - Image 23 of 23
Planta
Apartament DL / StudioLIM - Interior Photography
© André Mortatti

With a neutral and minimalist base, the furniture was free to reach the personality of the client, who had great influence for being a designer and collector. No defined style, no fads, no label

Apartament DL / StudioLIM - Interior Photography, Bathroom
© André Mortatti

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Cerqueira César, São Paulo - State of São Paulo, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Apartament DL / StudioLIM" [Apartamento DL / StudioLIM] 14 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947550/apartament-dl-studiolim> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.