We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

E2E Offices / 57STUDIO

E2E Offices / 57STUDIO

© Roland Halbe© Roland Halbe© Roland Halbe© Roland Halbe+ 23

  • Architects: 57STUDIO
  • Area Area of this architecture project Area:  3390 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Roland Halbe
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: GRAPHISOFT, Arauco, Cadwork, Etex
  • Lead Architects: Maurizio Angelini, Benjamín Oportot
More SpecsLess Specs
© Roland Halbe
© Roland Halbe

Text description provided by the architects. In the middle of an old factory dedicated to construction materials, it was requested the renovation of a warehouse and a series of attached sheds for a new industrialized building solutions company called E2E. The proposal is to recycle the old warehouse and demolish the other minor sheds to increase the surface of green areas and locate the new offices next to a group of existing trees.

© Roland Halbe
© Roland Halbe

Through a two-story compact volume, mostly closed to its most direct industrial environment, the building aims to integrate nature into work spaces, opening completely one of its facades to the largest area of ​​the shaded garden.

© Roland Halbe
© Roland Halbe
Plan 01
Plan 01
© Roland Halbe
© Roland Halbe

From a 12 x 12 mt square plan and using a 1.2 x 1.5 mt modular grid, we developed a mass timber structure based on coffered beams and CLT panel, that rests over a series of perimeter columns. This system reduces the section of the beams and concentrates the supports and bracing on the edge, allowing wider and more flexible spaces in the interior.

© Roland Halbe
© Roland Halbe
© Roland Halbe
© Roland Halbe

The integral wooden solution is left exposed in the interior, while the exterior combines a glass curtain wall that uses the timber columns as mullions and a ventilated facade with fiber cement plates and lattices of the same material used in front of the service area. Thus, the building exhibits the main materials used in the production at E2E, such as fiber cement and the wooden structure.

© Roland Halbe
© Roland Halbe
Section A-B
Section A-B
© Roland Halbe
© Roland Halbe

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Camino a Melipilla 10803, Maipú, Metropolitan Region, Chile

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "E2E Offices / 57STUDIO" [Oficinas E2E / 57STUDIO] 14 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947454/e2e-offices-57studio> ISSN 0719-8884
© Roland Halbe

12x12框架办公楼 / 57STUDIO

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.