PR House / DA+S

PR House / DA+S

© Hoang Le Photography© Hoang Le Photography© Hoang Le Photography© Hoang Le Photography+ 41

  • Architects: DA+S
  • Area Area of this architecture project Area:  220
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Hoang Le Photography
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Adobe, Trimble Navigation
  • Architect In Charge:Pham Ho Duy
  • Design Team:Pham Ho Duy, Nguyen Hong Vu, Ho Thi My Duyen
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Hoang Le Photography
© Hoang Le Photography

Text description provided by the architects. Phan Rang is famous for its sunny and windy weather through out the year. In that climate condition, local people usually choose to be not against the nature with closed houses which will help them avoid the impact of outdoor weather to the indoor living functions. There always is a discrimination between inside and outside. By this safety way of creating the living spaces, people spend most of their daytime in buildings and go out only in the late afternoon or in the evening – when the sun is gone.

© Hoang Le Photography
© Hoang Le Photography
Diagram 02
Diagram 02
© Hoang Le Photography
© Hoang Le Photography

There are 300 sunny days in a year, which means that Phan Rang people have to suffer from sunlight more than any other area in Viet Nam. This leads to the consequence that the temperature is really high during the year. However, the atmosphere is extremely fresh with beautiful blue sky and clean sunny color.

© Hoang Le Photography
© Hoang Le Photography
First Floor Plan
First Floor Plan
© Hoang Le Photography
© Hoang Le Photography

The initial imagination about living spaces is about the buffer areas. This particularly area is considered as the transition space between inside and outside. It should be larger than normal for people to sense, walk inside and change their activities. However, this space boundary is not really clear. Sometimes it can belong to the outdoor and be totally affected by the nature, sometimes it belongs to the indoor which will help enlarge the living spaces. The air flows through this space will be cooler thanks to different kinds of local trees and humidity from water surface. People in this space also have more chances to connect to the natural light and air.

© Hoang Le Photography
© Hoang Le Photography

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "PR House / DA+S" 23 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/944203/pr-house-da-plus-s> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.