We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

EDG House / OTP arquitetura

EDG House / OTP arquitetura

© Guilherme Pucci© Guilherme Pucci© Guilherme Pucci© Guilherme Pucci+ 21

Bragança Paulista, Brazil
  • Architects: OTP arquitetura
  • Area Area of this architecture project Area:  3229 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Guilherme Pucci
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Eco front, Mastersol, Nova Arte
  • Lead Architect: Raphael Takano
© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

Text description provided by the architects. The architectural design of the house proposes a solution that didn’t mimic the pattern of condo houses, searching for a different way of living.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

The facade is composed of geometrical solid volumes placed in different plans creating different shades and lights. 

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci
Plan
Plan
© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

A Pinus wood panel facade stands behind a concrete wall hiding the entrance of the house as a pavilion. The garage entrance is in the wood panel.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

The site levels were maintained, the house have 3 different levels that made it possible to get 40 cm less height in the facade, making its proportion lighter. The hall has the same ceiling height and has less illumination as the facade, the living room have more natural light and a higher ceiling, creating a natural light transition between both.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

A big horizontal wood panel organizes the living room and has an open connection with the kitchen. All the living room and the kitchen closets are integrated in the wood panel, also the fireplace and bar. That linear wood panel organizes the living spaces and faces the glass wall that access the pool and the external living.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

 A large concrete eave surrounds de house, protecting it from rain and strong tropical sunlights. The pool alignment with de external wood panel creates a water mirror with the facade.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "EDG House / OTP arquitetura" [Residência EDG / OTP arquitetura] 18 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/941835/edg-house-otp-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.