We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Emerald Apartment / SMA Studio

Emerald Apartment / SMA Studio

© Trinh Dung© Trinh Dung© Trinh Dung© Trinh Dung+ 15

  • Architects: SMA Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  130
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Trinh Dung
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AGT, An Cuong Wood, SMA Store, Time Stone, Vietceramics
More SpecsLess Specs
© Trinh Dung
© Trinh Dung

Text description provided by the architects. A condominium located in Hanoi City, where the density of construction and house prices are extremely expensive. Therefore, the apartment model is a common living space for the people of large cities in general and Hanoi in particular. In addition to the facilities in the condominiums, the majority of apartments face common problems:

© Trinh Dung
© Trinh Dung
Plans
Plans
© Trinh Dung
© Trinh Dung

- The ceiling is usually low, makes un-airy.

- The rooms are divided into small rooms to take advantage of the many functions which makes the space narrower and lacks natural light.

-  Limited storage space for confined furniture makes space cluttered and messy.

© Trinh Dung
© Trinh Dung

Understanding the above issues, when getting hands on design renovation apartment The Emerald apartment, SMA Studio researched and launched the optimal solution to renovate living space. The owner of the apartment is a young family with 3 young children of preschool age. So they need plenty of space for the kids to run, play and explore. The storage areas are also big problems with them because the children have a lot of toys If there is no neat storage place will be untidy.

© Trinh Dung
© Trinh Dung

Understanding the wishes as well as the status of the apartment, SMA STUDIO has offered the following apartment solutions:

-  Breaking down a number of wall covers available, re-plan the space to give ample space, airy and more natural light

- Make cupboards and divider-bulkhead partitions that help to save area and add more furniture storage.

- Unload the state gypsum ceiling, use concrete ceiling the texture helps to increase the space to help the apartment feel more spacious and ventilated.

© Trinh Dung
© Trinh Dung

The design style was chosen by SMA STUDIO which is the minimalist style combined with the new Scandinavian style, creating a liberal and refined living space. This is also the design style that SMA Studio pursues in our designs. Furniture products are tailored and manufactured to fit this apartment and make the impression of the construction.

© Trinh Dung
© Trinh Dung

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Hanoi, Hoàn Kiếm, Hanoi, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Emerald Apartment / SMA Studio" 20 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/941805/emerald-apartment-sma-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.