Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects

Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects
Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Exterior Photography, Windows, Facade
© Ben Pipe

Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Exterior Photography, Windows, FacadeHaringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Interior Photography, Windows, FacadeHaringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Interior Photography, Windows, BeamHaringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Interior Photography, Countertop, BeamHaringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - More Images+ 21

  • Area Area of this architecture project Area :  150
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Ben Pipe
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Gutmann, British Gypsum, Newton, Worcester
  • Lead Architect : Satish Jassal Architects
More SpecsLess Specs
Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Interior Photography, Countertop, Beam
© Ben Pipe

Text description provided by the architects. Satish Jassal Architects has refurbished and added a double-height glazed and oak framed conservatory to the rear of a 19th Century Victorian townhouse located in Stroud Green’s conservation area, in the borough of Haringey.

Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Interior Photography, Kitchen, Countertop, Table, Chair, Sink
© Ben Pipe
Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Interior Photography, Dining room, Table, Chair, Lighting, Windows
© Ben Pipe

The existing building was in very poor condition with damp and sloping floors. 80% of the existing building was stripped out, reconfigured, restored and replaced. The design seeks to keep the character of the original 19th Century Victorian townhouse at the same time adds a modern extension to enhance its quality.

Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Interior Photography, Windows, Beam
© Ben Pipe
First floor plan
Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Interior Photography, Windows, Table
© Ben Pipe

The double-height conservatory has a transparent glass to glass corner, providing uninterrupted views of the sky. Three bespoke oak chandeliers with LED strip lights hang down into the space providing shading from the evening sunlight and illumination at night time. A painted steel and oak staircase cantilevers over the kitchen, and the worktops become part of the staircase. The living spaces open onto each other and onto to garden beyond.

Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects - Exterior Photography, Windows, Facade
© Ben Pipe

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Haringey Glazed Extension / Satish Jassal Architects" 17 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/941689/haringey-glazed-extension-satish-jassal-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.