Sanyang Brewery / Studio Heech

Sanyang Brewery / Studio Heech

© Doyeon Kwon© Doyeon KwonCourtesy of Studio HeechCourtesy of Studio Heech+ 39

  • Architects: Studio Heech
  • Area Area of this architecture project Area:  329
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Doyeon Kwon
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, LG Hausys, Adobe, Bentley Systems, Dongkuk Steel, Eagon, FILOBE, Johnson Hardware, Kyungmin Glulam, Sun Polyform
  • Architect In Charge:Heechan Park
  • Design Team:Studio Heech, Chanpil Park, Joohyun Shin, Jinyoung Ryu, Youngsoon Kim, Heechan Park and Jonghwan Ahn
  • Clients:Munkyung City Government
  • Structural Engineer:Harmony Engineering
  • Mechanical And Electrical Engineering:Yoosung Engineering
  • Landscape:Studio Heech
  • City:Mungyeong-si
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
Courtesy of Studio Heech
Courtesy of Studio Heech

Text description provided by the architects. Studio Heech has revitalized the main building of Sanyang Brewery in South Korea, built in 1944, by rescuing it without changing its unique character reflecting Japanese colonial architecture style. The decaying brewery building abandoned over 30 years has been transformed into new cultural venue space for exhibition and flexible events and cafeteria.

© Doyeon Kwon
© Doyeon Kwon
New Plan
New Plan
© Doyeon Kwon
© Doyeon Kwon

There were limited information and records of the 80 year old existing brewery building available. At the outset, design team had a careful investigation to obtain a clear understanding on the building remained, including structural analysis, historic context research, then assessed all information and knowledge gained and recorded in order to set a clear strategic plan to decide which parts of the building to be restored and intervened. Following and learning traditional construction technique were a crucial part of the project to the design team to find right restoration technique to retain its unique character.

© Doyeon Kwon
© Doyeon Kwon
Drawing 01
Drawing 01
© Doyeon Kwon
© Doyeon Kwon

Pitched roofs of corrugated metal panels and exterior walls of east and west sides are restored based on its existing style of traditional rendering technique with exposed timber frames. Interior finished of office rooms and kitchen rooms are retained. The architect’s boldest intervention has been introducing a multi purpose space in the north part, transforming dark decaying brewing spaces into a large open space expressing the old delicate timber trusses supported by a new glulam colonnade in the middle. The multi purpose space also expand through a newly added timber folding doors to the courtyard outside.  A series of ventilation windows with wooden grills have been restored to offer visitors playful glimpse to landscape outside.

© Doyeon Kwon
© Doyeon Kwon

The local government wanted to keep its name ‘ Sanyang Brewry’ which is no longer produce Makgelli, a Korean traditional alcoholic beverage, but produce a new cultural hub for the local community.

Courtesy of Studio Heech
Courtesy of Studio Heech

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Mungyeong-si, Gyeongsangbuk-do, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Sanyang Brewery / Studio Heech" 03 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940642/sanyang-brewery-studio-heech> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.