We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Fortius Headquarters / Arquitetura Nacional

Fortius Headquarters / Arquitetura Nacional

© Marcelo Donadussi© Marcelo DonadussiFortius Headquarters / Arquitetura NacionalFortius Headquarters / Arquitetura Nacional+ 12

  • Area Area of this architecture project Area:  98
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Marcelo Donadussi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: GRAPHISOFT, EPÓXI ECOEX, LUMINAR ARTE, Manjabosco Decor, Movesa Design, Souza e Muller
  • Lead Architects: EDUARDO L MAURMANN, ELEN B N MAURMANN, PAULA OTTO, MARCUS ARNHOLD E EQUIPE ARQUITETURA NACIONAL
  • City:Porto Alegre
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. The project for the new headquarters in Porto Alegre of the digital security company Axur is a answer to the need to qualify its spaces and increase the number of jobs. Occupying the 15th floor of the building, where it previously occupied a ground floor room, the new headquarters has privileged views of the city and was born with the premise of not referencing itself in a traditional corporate environment. The use of comfortable and fun colors and textures create plural and comfortable workspaces.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
Axonométrica
Axonométrica

The first design strategy taken was the removal of the existing plaster lining, leaving the concrete slab and the installations apparent. The entire perimeter of the floor received fabric curtains, creating a scenic and comfortable ambience. The carpeted floor and the paintings by the artist Gusta seek reference in the company's colors. Hanging plastic curtains configure seating areas and direct flows without blocking the visuals. The vegetation present in several points brings elements from the outside into the company.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Organized in a fully integrated space, workstations are interspersed with informal seating and meeting areas. The central area of the project is occupied by an arena for meetings with the entire team, in addition to being a space for informal work and living and articulating access to the booths of silence. The canopy area breaks with the rest of the project through a monochromatic area with epoxy flooring, woodwork and orange curtains. Much used by the team, the space is the setting for meals, happy hours, informal work moments.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Porto Alegre, Río Grande del Sur, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Fortius Headquarters / Arquitetura Nacional" [Clínica Fortius / Arquitetura Nacional] 13 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/937183/fortius-headquarters-arquitetura-nacional> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.