We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

ARTS&SCIENCE Aoyama Store / Atelier Tsuyoshi Tane Architects

ARTS&SCIENCE Aoyama Store / Atelier Tsuyoshi Tane Architects

© Daici Ano© Daici Ano© Daici Ano© Daici Ano+ 15

  • Area Area of this architecture project Area:  177
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Daici Ano
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Adobe, Adobe Systems Incorporated, LIMITED EDITION, Maxray, Next Limit Technologies, Robert McNeel & Associates, kirkby design
  • Lead Architects: Tsuyoshi Tane
More SpecsLess Specs
© Daici Ano
© Daici Ano

Text description provided by the architects. What does it mean to open a shop in the city? During an era with rapid urban and cultural changes, what can we achieve by addressing retail interior design?

© Daici Ano
© Daici Ano
Plans
Plans
© Daici Ano
© Daici Ano

ARTS & SCIENCE is a select shop and brand run by the creative director, Sonya Park. The brand was started in 2003 and has offered various items; from original clothing to everyday items. ARTS & SCIENCE Aoyama, the flagship store, has a line of ladies clothing, jewellery, fragrance and additional items that are selected for their unique aesthetics.

© Daici Ano
© Daici Ano

The origin of the name ARTS & SCIENCE is based on the idea that one aesthetic connects all beautiful things from arts to science. Inspired by this simple philosophy, ATTA used the principles of geometry representing the freedom of art, Arc, and the discipline of science, Straight, for the design concept. The store design expresses the connectivity, expansion and continuity of the fundamental elements of life - From the first floor to the second floor, from the city to life, from straight to curved, from grey to brown, from stone to wood, from steel to brass, from cool to warm.

© Daici Ano
© Daici Ano

For the exterior, we created a closed private facade while allowing the penetration of sunlight. We opened the interior expressing a continuity of space, while at the same time allowing a visitor to discover small surprises throughout. Finally, we demolished a portion of the existing floors and ceilings and created a large oval void penetration that gives the impression of navigation as “1st floor to 2nd floor” instead of “1st floor / 2nd floor”. We believe that the meaning of an interior design can be discovered in the continuity of urban space and life experiences.

© Daici Ano
© Daici Ano

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Tokyo, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ARTS&SCIENCE Aoyama Store / Atelier Tsuyoshi Tane Architects" 22 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/933964/arts-and-science-aoyama-store-atelier-tsuyoshi-tane-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.