Dau Dau House / Landmak Architecture

Dau Dau House / Landmak Architecture
© Trieu Chien
© Trieu Chien

© Trieu Chien © Trieu Chien © Trieu Chien © Trieu Chien + 25

Thành phố Nam Định, Vietnam
  • Architects: Landmak Architecture
  • Area Area of this architecture project Area:  99
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Trieu Chien
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Bosch, Dulux, Toto, Acor, Hai Long Tiles, Philipps, Vietceramics, Xingfa Aluminium
  • Architect In Charge: Ta Tien Vinh, Phung Manh Toan
  • Design Team: Lai Hung Quyet, Nguyen Khac Tue, Nguyen Ha Hoai Ly, Truong Quang Dao, Ngo Thi Ngan Ha, Doan Thi Huong, Dang Quynh An, Nguyen Manh Hung, Trinh Trong Quyen
  • Structural Engineer: Tran Dang Huynh
More Specs Less Specs
© Trieu Chien
© Trieu Chien

Text description provided by the architects. This house is built on a land plot of 9m wide x 11m deep, near the intersection (traffic light) of the large street where many of vehicles. We design by creating a box block with a minimalist front and started cutting (sculpting) the windows and logia positions to get the light for the rooms inside.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
Ground and first floor plans
Ground and first floor plans
© Trieu Chien
© Trieu Chien

Dropping inside this minimalist and modern box is the Traditional block space with many roofs, small gates. Like "curling" a street into a vertical direction. The bottom of the land, we cut a void (skylight) 90cm wide extending the entire land (11m) to get the light and ventilate for the bedroom, family room… in the back.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

On the 3rd floor is the floor for children (blue tone) the void is connected by a large hammock. It helps the children can Sleep, Study, Play with the spacious and comfortable place, but very safe. We design this house with 3 floors for collective living spaces (public). The first floor is for guests, the mezzanine is for kitchen and dining room, 4th floor is the floor with many functions (altar room, study room, bedroom for guests).

© Trieu Chien
© Trieu Chien
© Trieu Chien
© Trieu Chien

The 4th floor is designed with a small tropical garden, that is connected to the study room and the altar room with the transition space is the eaves, which is also a place for homeowners to drink tea and meditate in the early morning and evening or for the special guests.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Dau Dau House / Landmak Architecture" 11 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/933485/nha-dau-dau-house-landmark-architecture/> ISSN 0719-8884
© Trieu Chien

越南 Dau Dau 之家,极简方盒内别有洞天 / Landmak Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.