All
Projects
Products
Events
Competitions

In-filled Void / California Design Lab + S.E.E.D haus

In-filled Void / California Design Lab + S.E.E.D haus

© Kyung Roh © Kyung Roh © Kyung Roh © Kyung Roh + 32

  • Area Area of this architecture project Area: 3939.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Kyung Roh
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Novacolor, OXUS KOREA, RAS Corporation
  • Architect In Charge: Chuck Kwon, Sanghoon Baek
  • Design Team: Eunjung Baek, Sohui Park, Sunghyun Ahn, Hynwwoo Jo, Jisun Lee, Heejung Kim
  • Client: Cafe Camptong
  • Interior: PARKS D&B
  • Landscape: Openness Studio
  • Lighting: Mavericks
More Specs Less Specs
© Kyung Roh
© Kyung Roh

Text description provided by the architects. The Cafe Camptong project is designed to transform an old building stood empty for a long time in Apgujeong, Gangnam, a place having the most urban context in Seoul, into a cultural space. This project began with a consideration about how to build a new relationship between the building with stopped time and isolated spaces and the city. A building can easily change its shape from a market space of the past into an office of today. If it fails to harmonize with its surrounding environment, however, it would just be one of many that stand there without any meaning.

© Kyung Roh
© Kyung Roh
Elevation 01 after renovation
Elevation 01 after renovation
© Kyung Roh
© Kyung Roh

 Traces of time and space – red bricks and concrete - Revealing traces of time by removing old properties added as the time passes... It can be said as a collision with the urban context of today as well as a process of maximizing the gap between the past and present. It would certainly raise much excitement and expectation by showing unfamiliar faces of a city.

© Kyung Roh
© Kyung Roh
Ground floor plan
Ground floor plan
© Kyung Roh
© Kyung Roh

 Urban garden – primitive garden - A primitive garden would be placed outside of the building as if it was there before. It indicates a memory of garden vanished in the city. A strange feeling, excitement, thrilling, and a sense of harmony presented by the nature in the middle of a city...... The garden will connect the past and present, and serve as a place of the future.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

 Oxygen house - The piping system to deliver a continuous supply of oxygen into the building is the most critical element in its interior design and a tool that brings completely different emotions to people by separating them from the city and their daily lives. Although unseen, they can breathe it in and feel the entirely different air flowing throughout their whole body as it serves as a tactile design element.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

Cafe Camptong will certainly create a gap in mundane life and monotony in urban context by reflecting on the past and rebuilding the nature after its extinction. The supply of oxygen through internal piping will surely provide you with a tactile experience as a tool to maximize the gap.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Apgujeong-dong, Gangnam-gu, Seoul, South Korea

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "In-filled Void / California Design Lab + S.E.E.D haus" 29 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932780/in-filled-void-california-design-lab-plus-seed-haus/> ISSN 0719-8884
© Kyung Roh

首尔坎通咖啡厅,内部送氧管道塑造奇异体验 / California Design Lab + S.E.E.D haus

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.