Torta da Vila Restaurant / Haal

Torta da Vila Restaurant / Haal

Torta da Vila Restaurant / Haal - Interior Photography, StairsTorta da Vila Restaurant / Haal - Interior PhotographyTorta da Vila Restaurant / Haal - Interior Photography, Dining roomTorta da Vila Restaurant / Haal - Interior Photography+ 13

Vila Nova Conceição, Brazil
  • Architects: Haal
  • Area Area of this architecture project Area :  138
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Manuel Sá
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Central Serralheria, Cremme, Dpot Objeto, Estúdio Bola, Macadâmia Home, Metalfranca
  • Lead Architects : Edson Maruyama, Wanessa Simoe
More SpecsLess Specs
Torta da Vila Restaurant / Haal - Interior Photography
© Manuel Sá

Text description provided by the architects. The project for a family restaurant, expanding to a new site started from the necessity of developing a new identity both visual and spatial, that could be easily replicated and recognizable. From the existing logo, we extracted only the essential. The colors, green and gray, and the pie symbol became the foundation of a new visual, spatial and brand identity. 

Torta da Vila Restaurant / Haal - Interior Photography, Stairs
© Manuel Sá
Torta da Vila Restaurant / Haal - Interior Photography, Dining room
© Manuel Sá
Torta da Vila Restaurant / Haal - Image 12 of 13
Floor Plan
Torta da Vila Restaurant / Haal - Interior Photography
© Manuel Sá

Applying green and gray both in the walls and floors combined organizes the space between exterior and interior spaces. This color scheme maintains unity in space, even if there are physical interruptions as the stairs. Painting only the bottom half of the walls creates linearity that conducts the eye across different spaces, providing dialog and fluidity between public and private, inside and out. 

Torta da Vila Restaurant / Haal - Interior Photography, Chair
© Manuel Sá

These are connected by the architectural elements like the hollow concrete blocks in the facade, the thin green steel counter, and the elongated light fixtures. The flow is reinforced with the big openings that not only integrate spaces but also improves lighting and airflow. The new logo was painted with the same green tones on the facade, following the premise of what is essential, as cement, concrete, and wood are used in their raw form.

Torta da Vila Restaurant / Haal - Interior Photography
© Manuel Sá

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:R. Cel. Joaquim Ferreira Lôbo, 254 - Vila Nova Conceição, São Paulo - SP, 04544-150, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Torta da Vila Restaurant / Haal" [Restaurante Torta da Vila / Haal] 02 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932339/torta-da-vila-restaurant-phenomena-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.