We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Claw House / Botticini + Facchinelli ARW

Claw House / Botticini + Facchinelli ARW

© atelierXYZ© atelierXYZ© atelierXYZ© atelierXYZ+ 27

Cremignane, Italy
  • Services Engineering:Gianluigi Zanetti, Mario Cossandi
  • Collaborators:Erica Beluffi, Lucia Fanetti, Anna Ghirardi, Andrea Plebani
  • Supervisor Of Construction:WoodBeton spa, Botticini, Facchinelli ARW srl stp
  • Painter:Alberto Goglio
  • Client:WoodBeton spa
  • City:Cremignane
  • Country:Italy
More SpecsLess Specs
© atelierXYZ
© atelierXYZ

Text description provided by the architects. The project is site on a hill, address towards the Adamello’s mountain and the Iseo lake, with a view that it opens on the natural reservation of the Sebino’s peat bog. The house defines its own occupying modality starting from two innovative elements: the connection with the ground and the relationship with the landscape.

© atelierXYZ
© atelierXYZ
Floor plan
Floor plan
© atelierXYZ
© atelierXYZ

The intention is to realize exemplary architecture in relation to the surroundings, which it looks has always existed but at the same time, it would be the expression of a contemporary domesticity idea.

© atelierXYZ
© atelierXYZ

The house presents a C irregular installation, collecting the relations with the different geographic encircling outline, and selecting the view both with the living room areas, that it is pointing to the courtyard and to the Adamellos Mountains and the sleeping areas with continuous glass wall towards the lake: the house is, in this way, configured as a suspended roof between the ground and the sky.

© atelierXYZ
© atelierXYZ

In this relationship with the ground, the house is placed on an upper level in respect to the site; this solution gives the possibility to maintain the house with a  very low volume, taking advantage from the different height in direction of the entrance, where it is possible to obtain a space for the parking lot and for a staircase, that it is connected with the upper floor. The use of natural materials, such as the wood enhances the house and links it strongly to the colours of the landscape.

© atelierXYZ
© atelierXYZ

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Claw House / Botticini + Facchinelli ARW" 11 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/929951/claw-house-botticini-plus-facchinelli-arw> ISSN 0719-8884
© atelierXYZ

蟹爪小屋,C型嵌入场地 / Botticini + Facchinelli ARW

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.