AB&D Office / Solo Arquitetos

AB&D Office / Solo Arquitetos

© Eduardo Macarios © Eduardo Macarios © Eduardo Macarios © Eduardo Macarios + 13

Bigorrilho, Brazil
  • Coordination: João Gabriel Küster Cordeiro
  • Woodwork: Moldare Móveis
  • Light Glass Partitions: Esquadria Santos
  • Construction: Neuri Batista
  • Production Elements: Ôda Design Club, Heloísa Galvão, Alex Rocca
  • Blinds: Inovart Persianas
  • Lighting: E.LED Light Studio, DsgnSelo
  • Furniture: Inove Design, Bruno Faucz
  • Artistic Tiling: Rômulo Lass
More Specs Less Specs
© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

Text description provided by the architects. AB&D’s new office emerges from the integration between two neighboring commercial rooms that were combined in a single space. The project was designed to express the personality of the practice and its brand, while still providing a comfortable working space for the team’s countless hours of work.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios
Floor Plan
Floor Plan
© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

The office has a workspace, meeting room, reception and kitchen, all organized around the volume of bathrooms marked by the green color - the highlight of the project. In contrast to this strong compositional element, the material palette adopted is short and simple, with white elements, woodwork in Freijó timber and cementitious porcelain flooring. Another highlight is the artistic tiles by the local artist Rômulo Lass in the back wall of the kitchen.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

The layout of the space is basically organized into two zones. On one side, the hall and meeting room welcome people when they arrive at the office, and, on the other, the workroom and pantry complete the program in a fully integrated way. The only compartment of the project is the meeting room due to the need for privacy of customers, such a point stands out because between this room and the volume of bathrooms ends up forming a small corridor marked by the linearity of the ceiling and its indirect lighting.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios
Axonometric View
Axonometric View
© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Rua Padre Anchieta, 2540 Prédio Comercial, Sala 802 - Bigorrilho, Curitiba - PR, 80730-001, Brazil

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "AB&D Office / Solo Arquitetos" [Escritório AB&D / Solo Arquitetos] 16 Nov 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/928267/ab-and-d-office-solo-arquitetos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.