GYA House / Emac Arquitectura

GYA House / Emac Arquitectura
© Milena Villalba

GYA House / Emac Arquitectura - More Images+ 14

Torrente, Spain
  • Architects: Emac Arquitectura
  • Area Area of this architecture project Area :  219
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
    Photographs :Milena Villalba
  • Lead Architect : Miguel Martínez Castillejo, Pau Batalla Soriano
  • Client : Gloria Bellver Alegre
  • Constructor : Ensecon Obras y Servicios S.L.U.
  • Collaborators : Lara Llop Font, Rafael Duet, Luis Ros Serrano-TEMCCO
  • City : Torrente
  • Country : Spain
More SpecsLess Specs
© Milena Villalba

Text description provided by the architects. Under the Mediterranean character that infuses its location, this house located on a small plot in the Vedat de Torrent pine forest (Valencia), is conceived as an absolute volume surrounded by pine trees that emerges behind a lattice that surrounds the front courtyard perimeter protection the family's intimacy.

© Milena Villalba
Floor Plan Ground Floor
© Milena Villalba

The access takes place through the back of the plot through a "street/garden" that also serves as a parking lot, leading the user downwards and tangentially towards the centre of the plot were a vacuum (living/dining room), under a large volume (bedrooms) becomes a shadow that as a "threshold-space" invites to the front yard, topped by a pool. It is this void in the heart of the house that articulates the entire program, both horizontally and vertically. The ground floor houses the kitchen and its courtyard on one side, and a small guest room with a courtyard, on the other. The basement level houses a multipurpose room illuminated by another courtyard. The bedrooms and a study are located on the first floor, which in counterpoint to the horizontality of the rest of the house, are conceived as vertical spaces.

© Milena Villalba
Section, Floor Plan Basement, Floor Plan First Floor
© Milena Villalba

The house is materialized by beam-walls and lightened two-way concrete slabs that define the different spaces and their lighting. The solid parts are revoked with lime mortar and the voids with lattice strips made of solid brushed natural iroko wood. The pavement, cladding of facades and exterior carpentry continue in the living room enhancing its role as the main place of socializing in the house.

© Milena Villalba

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "GYA House / Emac Arquitectura" [Casa GYA / Emac Arquitectura] 28 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/927257/gya-house-emac-arquitectura> ISSN 0719-8884

© Milena Villalba

GYA住宅,可开合的网状木墙 / Emac Arquitectura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.