We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Waku Ghin Restaurant / JZA+D

Waku Ghin Restaurant / JZA+D

Courtesy of  jza+dCourtesy of  jza+dCourtesy of  jza+dCourtesy of  jza+d+ 18

  • Architects: JZA+D
  • Area Area of this architecture project Area:  8000 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2010

Text description provided by the architects. World-renowned Australian Chef Tetsuya Wakuda brings his culinary vision to restaurant Waku Ghin (Silver), an 8,000 square foot space located at the Marina Bay Sands in Singapore. The program consists of a sake bar/caviar lounge, four teppanyaki rooms, a main dining room, drawing room and support spaces. The space selected for Waku Ghin was squeezed between the established kitchen area and an adjacent restaurant. The resulting design transforms this narrow linkage into a Grand Hall; a promenade connecting distinct programmatic elements.

Courtesy of  jza+d
Courtesy of jza+d

Sitting on the edge of the casino floor the translucent glass paneled façade hints at the warm lighting and cool forms of the interior. Diners enter the sake bar/caviar lounge and are welcomed by the sinuous walls of the Grand Hall. Manipulated against each other to take advantage of the space’s compressed nature, the walls create an elegant gallery which leads to the intimate teppanyaki rooms and the main dining room. A 3,000 bottle wine room, together with another sweeping wall, enfold the main dining space while framing the Singapore skyline.

Courtesy of  jza+d
Courtesy of jza+d

Hard metallic surfaces reflect the Chef’s love for Japanese knife-making and are counterbalanced with warm woods and illuminated flowing silk fabrics. The synthesis of materials was followed through even in the smallest detail; the design of the carpet was inspired by the undulating patterns of folded steel, from one of the knives in the chefs’ collection.

Courtesy of  jza+d
Courtesy of jza+d

The design for Waku Ghin was comprehensive and included the design of light fixtures, furniture, wall coverings and carpets. In addition, the project required an understanding of locally sourced materials including FSC certified woods, rapidly renewable resources and recycled materials. This commitment to sustainability is also emphasized in the furniture and lighting designed for the space.

Courtesy of  jza+d
Courtesy of jza+d

The architecture of Waku Ghin strives to create a synergy between the Chef’s culinary creations and spatial environments; simple materials and ingredients used in unexpected and dynamic ways.

Courtesy of  jza+d
Courtesy of jza+d

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Marina Bay Sands Hotel, Singapore

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Waku Ghin Restaurant / JZA+D" 07 Dec 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/92641/waku-ghin-restaurant-jzad> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.