Blue-Screen Temple Installation / Mathieu Merlet Briand

Blue-Screen Temple Installation / Mathieu Merlet Briand

© Mathieu Merlet Briand© Mathieu Merlet Briand© Mathieu Merlet Briand© Mathieu Merlet Briand+ 25

  • Area Area of this architecture project Area:  20
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Mathieu Merlet Briand
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Fir wood, PVC Mesh Printed, Rhinoceros
More SpecsLess Specs
© Mathieu Merlet Briand
© Mathieu Merlet Briand

Text description provided by the architects. Mathieu Merlet Briand takes statistical data and thousands of photos from a web search as his raw material, which he then reworks with image manipulation algorithms that he has developed. The installation #Blue-Screen Temple is reminiscent of the blue screen that serves to indicate a crash in a computer system.

© Mathieu Merlet Briand
© Mathieu Merlet Briand
© Mathieu Merlet Briand
© Mathieu Merlet Briand
© Mathieu Merlet Briand
© Mathieu Merlet Briand

By entering into the installation, the structure of which is analogous to the forms of a classical temple, we enter into an abstract reality, an immersive visual “crash” that questions our beliefs in the era of new technologies.

© Mathieu Merlet Briand
© Mathieu Merlet Briand

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Seevorstadt 52, 2501 Biel, Switzerland

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Blue-Screen Temple Installation / Mathieu Merlet Briand" 12 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/926277/blue-screen-temple-installation-mathieu-merlet-briand> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.