All
Projects
Products
Events
Competitions

AVJG House / stb_arq

AVJG House / stb_arq

© Antonella Genessini © Antonella Genessini © Antonella Genessini © Antonella Genessini + 44

Houses  · 
Encarnación, Paraguay
  • Architects: stb_arq
  • Area Area of this architecture project Area: 320.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Antonella Genessini
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Aluar A30new, FV, Incepa, Portobello, Vilux
  • Other Participants

    Hepal construcciones
More Specs Less Specs
© Antonella Genessini
© Antonella Genessini

Text description provided by the architects. The house is located on a plot measuring 25 meters by 50 meters in, a residential neighborhood in San Juan del Paraná, Paraguay. It is situated on the banks of the Paraná River and opposite a natural reserve of native plant life.

© Antonella Genessini
© Antonella Genessini
West View
West View
© Antonella Genessini
© Antonella Genessini

Responding to these parameters and the client’s wishes, two separate units were proposed: one of which is well exposed, with large wide opening glass windows the social and public life of the house is formed, facilitating the seamless integration of all the social areas: the living room, the kitchen, the patio with a barbecue, the terrace and the swimming pool all become one environment thanks to the the flexibility that this type of window offers; and a second unit which is the private sector of the house, composed of three bedrooms, without windows to give more privacy and protection from the heat of these climes. 

© Antonella Genessini
© Antonella Genessini
Upper Floor Plan
Upper Floor Plan
© Antonella Genessini
© Antonella Genessini

The units are linked by a transparent bridge which visually separates, and physically unites both sectors. One of the initial goals of the design of the building was to preserve the existing trees on the plot, therefore 80% of the house is on the top floor, this allows us to make the most of the vistas that nature provides: to the south, the river and towards the north, the nature reserve. A large wood also acts as a natural curtain during the morning. 

© Antonella Genessini
© Antonella Genessini
Section A
Section A
© Antonella Genessini
© Antonella Genessini

On the ground floor is the entrance linked directly to a multi-purpose room or extra bedroom in case one needs more space, this comes with a private bathroom like all the other bedrooms of the house. Furthermore, the garage makes use of the shade generated under the units, with a small pantry and the swimming pool apparatus. One opted for visible concrete and brick as materials owing to the minimal maintenance they require.

© Antonella Genessini
© Antonella Genessini

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "AVJG House / stb_arq" [Casa AVJG / stb_arq] 26 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/925425/avjg-house-stb-arq/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.