All
Projects
Products
Events
Competitions

Rikyu by boy Tokyo / Bangkok Tokyo Architecture

Rikyu by boy Tokyo / Bangkok Tokyo Architecture

© Bangkok Tokyo Architecture © Bangkok Tokyo Architecture © Bangkok Tokyo Architecture © Bangkok Tokyo Architecture + 15

  • Area Area of this architecture project Area: 308.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Bangkok Tokyo Architecture
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Beyer, COTTO, TOA, Three Touch Asia, Vista Inno
  • Structural Engineer

    Chaiyaphum Siphueat
  • Contractor

    UDOMSREEWATTANA LTD.,PART.
More Specs Less Specs
© Bangkok Tokyo Architecture
© Bangkok Tokyo Architecture

Text description provided by the architects. Situated amongst towering condominiums in bustling Bangkok, this renovation project converts a 2-storey, 3-generation home into a hair salon. By removing the interior walls, the building is reduced to its shell, re-defining its presence within the lush but urban landscape.

© Bangkok Tokyo Architecture
© Bangkok Tokyo Architecture
1st floor plan
1st floor plan
2nd floor plan
2nd floor plan
© Bangkok Tokyo Architecture
© Bangkok Tokyo Architecture

The main components are a central two-story core surrounded by a large roof, creating a corridor-like one-room space on the first floor. This roof and extended glass facade are entirely new. Through the gaps between the roof and walls, plenty of natural light reflects off the floor and mirrors into the space within. Old, new and relocated windows from the previous salon juxtapose into various shapes of framed greenery. The one-room yet complex interior space is defined by diversified atmospheres and function.

© Bangkok Tokyo Architecture
© Bangkok Tokyo Architecture
Section
Section
© Bangkok Tokyo Architecture
© Bangkok Tokyo Architecture

The open salon does not only blur the boundaries between the indoor and outdoor environment, but is an also intermediary for each world to coexist simultaneously; an architecture in between spaces.

© Bangkok Tokyo Architecture
© Bangkok Tokyo Architecture

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 10,12 Sukhumvit soi 32, Klongton, Klongtoey, Bangkok, Thailand

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Rikyu by boy Tokyo / Bangkok Tokyo Architecture" 09 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/924312/rikyu-by-boy-tokyo-bangkok-tokyo-architecture/> ISSN 0719-8884
© Bangkok Tokyo Architecture

曼谷日式沙龙 / Bangkok Tokyo Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.