All
Projects
Products
Events
Competitions

DD House / Hoang Vu Architect + SALA Landscape & Architecture

DD House / Hoang Vu Architect + SALA Landscape & Architecture
© Tô Nguyễn
© Tô Nguyễn

© Tô Nguyễn © Tô Nguyễn © Tô Nguyễn © Tô Nguyễn + 21

Thủ Dầu Một, Vietnam
  • Lead Architect: Hoang Vu
More Specs Less Specs
© Tô Nguyễn
© Tô Nguyễn

Text description provided by the architects. This project is a dwelling of a three-generation-family. It is located in a quiet residential area. The house needs to be ventilated to make the most of the surrounding air. The architect always wants to bring the client not only a convenient residence but also an experience of space, light, and wind.

© Tô Nguyễn
© Tô Nguyễn
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Tô Nguyễn
© Tô Nguyễn

Through a narrow corridor to go into the inner house, it opens a continuous space along a horizontal and vertical axis of the building core, which is surrounded by private bedrooms separating inside and outside of the house. In order to take advantage of natural conditions, the chain of spaces from the living room to the dining room and the kitchen is connected with a small extended intervale garden as a ventilation corridor that provides fresh air and sunlight for whole space, which makes the partition is just a relative element. This is an essential point in the context of cities in humid tropical climate zone.

© Tô Nguyễn
© Tô Nguyễn

The core space becomes a dynamic area that contains many different activities of family members at the same time. They can work on their own or communicate with each other whenever they want. The dining and recreation rooms are fully functional for working, playing while enjoying the green courtyard. The dining table is designed straight to increase interaction between common space and nearby inner garden. It makes people feel the change of the weather through natural light, wind and even raindrops.

© Tô Nguyễn
© Tô Nguyễn
Section
Section
© Tô Nguyễn
© Tô Nguyễn

The design focuses on a “Journey to space” experience. Therefore, the distance between bedrooms is extended to users can explore on foot. Along stair paths and corridors, there are different senses of architecture and lighting opened. Finally, with this project, we want to express new ideas about spatial configuration harmonizing with the local context.

© Tô Nguyễn
© Tô Nguyễn

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "DD House / Hoang Vu Architect + SALA Landscape & Architecture" 04 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/924211/dd-house-hoang-vu-architect-plus-sala-landscape-and-architecture/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.