All
Projects
Products
Events
Competitions

The Backyard House / AD9 Architects

The Backyard House / AD9 Architects
© Quang Tran
© Quang Tran

© Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran + 41

Renovation  · 
Vietnam, Vietnam
  • Architects Authors of this architecture project AD9 Architects
  • Area Area of this architecture project
    76.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Acor, Adobe, Autodesk, Hygolet de México, Häfele, Jotun, Lafarge Holcim, Singfa, Toto, Trimble, Tuynel, Vietceramics
  • Design Team

    Nguyen Nho, Phan Trong Hiep, Dang Thanh Phat, Nguyen Duc Truyen
  • Photographs

More Specs Less Specs
© Quang Tran
© Quang Tran

Text description provided by the architects. The Backyard is the name of a small housing project that AD9 executed at the ends of 2018. The house is located at the end of a residential area with many small alleys, and we observed that it was an old and worn-out “Level 4” house (which has 1 level or less, with a floor level of less than 100m2), and which has passed through several owners.

© Quang Tran
© Quang Tran

The investors had talked to us about their wish for a new house as well as their financial constraints regarding the cost of this project.

© Quang Tran
© Quang Tran
Ground floor
Ground floor
Floor
Floor
Section
Section

We started the renovation process with the goal of keeping as many as the existing structures as possible, we kept the outer walls, purlin, corrugated iron and some existing furniture. Regarding the function of the house, the couple has two small kids, but they wish to make this house their long-term accommodation, so it is necessary to have three bedrooms for the kids’ growth.

© Quang Tran
© Quang Tran

Regarding the space, we want to move the family’s daily activities to the big backyard with a lot of natural light, trees, a place where the family can privately enjoy their meals and leisure time. The bedrooms get the most floor area and natural light.

© Quang Tran
© Quang Tran

The Backyard is a small project but satisfy all the needs and wants of a family, furthermore, we hope that this place will be filled with the children’s laughter as they grow up, alongside with the couple’s pursuit for happiness.

© Quang Tran
© Quang Tran

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "The Backyard House / AD9 Architects" 22 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/923438/the-backyard-house-ad9-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.