All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Cultural Center
  4. China
  5. Verse Design
  6. 2015
  7. Ideal Land-Art & Culture Center / Verse Design

Ideal Land-Art & Culture Center / Verse Design

  • 07:45 - 19 August, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Ideal Land-Art & Culture Center / Verse Design
aerial view. Image © Schran Images
aerial view. Image © Schran Images

aerial view. Image © Schran Images entrance. Image © Schran Images Library overhangs the wall by 13 meters. Image © Schran Images main courtyard and corridor. Image © Schran Images + 25

  • Architects

  • Location

    Zhongmu, Zhengzhou, Henan, China
  • Category

  • Lead Architects

    Lie Dai, Paul Tang, Tao Luo
  • Design Team

    Deng Zhao, Xiaolu Wei, Bo Zhao, Xiaoling Yan, Weibin Zhou
  • Area

    5100.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Photographs

Library overhangs the wall by 13 meters. Image © Schran Images
Library overhangs the wall by 13 meters. Image © Schran Images

Text description provided by the architects. Ideal Land is built in Zhengzhou, Henan Province, China. The total site area is 4,000,000 square meters for residential community. “Community Construction” is the key value of this project. The Land-Art & Culture Center is located at the center area, north of central park, which is embraced by north, east and west city road.

aerial view. Image © Schran Images
aerial view. Image © Schran Images
aerial view. Image © Schran Images
aerial view. Image © Schran Images

The five independent functions are community library, community health-center, multi-functional Hall, community canteen, teahouse, and sale center, which were orderly designed by five different cuboids into the site.

entrance. Image © Schran Images
entrance. Image © Schran Images
Library overhangs the wall by 13 meters. Image © Schran Images
Library overhangs the wall by 13 meters. Image © Schran Images
Library overhangs the wall by 13 meters. Image © Schran Images
Library overhangs the wall by 13 meters. Image © Schran Images

The library with semi-transparent glass volume overhangs towards the park, provides an excellent view from the reading room. Meanwhile, each volume stands in series by corridors, and creates courtyards with diverse types of space.

main courtyard and corridor. Image © Schran Images
main courtyard and corridor. Image © Schran Images
main courtyard and corridor. Image © Schran Images
main courtyard and corridor. Image © Schran Images
main courtyard and corridor. Image © Schran Images
main courtyard and corridor. Image © Schran Images
main courtyard and corridor. Image © Schran Images
main courtyard and corridor. Image © Schran Images
main courtyard and corridor. Image © Schran Images
main courtyard and corridor. Image © Schran Images

Main Entrance is an open spacious grey space without door. Multiple space of courtyard can be felt from street.

community canteen. Image © Schran Images
community canteen. Image © Schran Images
community canteen. Image © Schran Images
community canteen. Image © Schran Images

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Ideal Land-Art & Culture Center / Verse Design" 19 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/923022/ideal-land-art-and-culture-center-verse-design/> ISSN 0719-8884
Library overhangs the wall by 13 meters. Image © Schran Images

普罗理想国艺术文化中心 / 建言建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.