All
Projects
Products
Events
Competitions

Sahi W&D House / SILAA

Sahi W&D House / SILAA

© HoangLe Photography © HoangLe Photography © HoangLe Photography © HoangLe Photography + 36

Hostel  · 
Huế, Vietnam
  • Architects Authors of this architecture project SILAA
  • Area Area of this architecture project
    75.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Autodesk, Electrolux, INAX, Superlete PC Sheet
  • Lead Architect

    Nguyen Huu Son Duong
  • Design Team

    Ngo Van Quyen, Nguyen Vu Hoang, Nguyen Van Quang, Le Xuan Dat, Le Duc Hoang Tri, Le Dinh Hung, Nguyen Van Det.
  • Photographs

  • Clients

  • Landscape

    Nguyen Huu Hieu
  • Collaborators

    Le Minh Hai Nhat
More Specs Less Specs
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography

Text description provided by the architects. SAHI W&D, a small timber hut, in hue city, Vietnam.  Designed as part of a homestay project where tourists can spend their holidays in dorm-style space. located at the corner of the site, the project aims to encourage the connection between people and their surrounding elements, and between people themselves.

© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography

The concept of ‘connection’ is realized by alternating the volumes and creating gaps between them to encourage interaction. the arrangement of the separated volumes – hosting sleeping spaces, rest rooms and the kitchenette – along two stories, created the open volumes that include the common spaces, terraces and voids. through these gaps, people can enjoy the communal areas and the surrounding greenery all under the same roof with skylights. 

© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography

The spaces provide the feeling of connection between people and the surrounding environment. Guests have the experience of living in a garden atmosphere, while also having more enclosed, private spaces.

© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography

In addition to the connection with nature, the project also takes responsibility with nature due to its easy, low-cost construction process, recyclable nature and use of local materials.

Floor Plan
Floor Plan

Reclaimed wood and thatch are used for the main frames and roof cover of the hut. Polycarbonate panels cover the sleeping spaces, and help blur the boundaries of the hut.

© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography

This material provides a translucent barrier that connects the interior spaces with the exterior garden by bringing in natural light and color, yet keeps the spaces closed and private.

© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography
© HoangLe Photography

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Huế, Thừa Thiên-Huế, Vietnam

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Sahi W&D House / SILAA" 01 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/922091/sahi-w-and-d-house-silaa/> ISSN 0719-8884
© HoangLe Photography

Sahi W&D青年旅舍,创造人与自然间的互动联结 / SILAA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.