All
Projects
Products
Events
Competitions

The Commune Collaborative Workspace / Hunt Architecture

The Commune Collaborative Workspace / Hunt Architecture

© Leonid Furmansky © Leonid Furmansky © Leonid Furmansky © Leonid Furmansky + 41

  • Architects: Hunt Architecture
  • Area Area of this architecture project Area: 3600.0 ft2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Leonid Furmansky
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: ALCON Lighting
More Specs Less Specs
© Leonid Furmansky
© Leonid Furmansky

Text description provided by the architects. The Commune is a collaborative work space designed to suit the needs of the creative community. Filled with thoughtful details and materials shaped by local fabricators, the space itself feels like a product of the hand. From the custom steel windows, doors and sliding partition systems to the cast-in-place concrete work surfaces and wooden slat wall, the architecture of the Commune represents the ethos of making.

© Leonid Furmansky
© Leonid Furmansky
© Leonid Furmansky
© Leonid Furmansky

Given its location in a formerly abandoned locksmith shop, the Commune embraces the original raw charm of the building by expressing the existing ceiling structure, retaining the imperfections of the existing concrete block walls and exposing all ducts and services. 

Plan
Plan

The overall layout consists of an ascending hierarchy of workspaces.  A communal seating area and daily drop-in desks greet you upon entering. Rentable dedicated work desks occupy the middle of the building and the private studio spaces are located at the rear. A block of shared support spaces, including a kitchenette, conference room, materials library, and private phone booths, flank the work spaces. Large skylights and clerestory windows fill the space with ample but diffuse natural light.

© Leonid Furmansky
© Leonid Furmansky
© Leonid Furmansky
© Leonid Furmansky
© Leonid Furmansky
© Leonid Furmansky

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Austin, Texas, United States

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Commune Collaborative Workspace / Hunt Architecture" 24 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/921630/the-commune-collaborative-workspace-hunt-architecture/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.